Ezeket látta már?

Hasogat a vállam, de reumatológiára csak november végére kaptam időpontot. Mit tegyek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

befagyott váll szindróma

Tisztelt Orvosok! Elsősorban Tari Rozáliához fordulnék tanácsért, mert ő válaszolt a pár napja feltett kérdésemre is, amit nagyon szépen köszönök!

Akkor azt kérdeztem, hogy erős vállfájdalommal, amitől mozgatni sem bírom a kezem, hová forduljak? Elmentem a HO-hoz, aki beutalót írt a reumatológiára, illetve elküldött a sebészetre is. Ott azonnal fogadtak, megröntgeneztek, törés nincs, kaptam beutalót gyógytornára és felírtak egy Ketodex nevű gyógyszert, amit azóta szedek és csökkent is a fájdalmam. Viszont a reumatológiára egyszerűen nem tudok eljutni. Ahová a beutalóm szólt, ott nem is fogadtak, átirányítottak egy másik rendelőbe, ahol decemberben tudnának fogadni. Még 2 másik helyen érdeklődtem telefonon (reumatológia) sajnos ugyanígy jártam: nov. vége, ill. januári időpontot ajánlottak. Kérdéseim: 1. Engedjem el a reumatológiát, és bízzak benne, hogy a Ketodex rendbe hozza a vállamat? 2. A gyógytornát már most is elkezdhetem, vagy várjak, míg a gyulladás csillapodik? (Erre nem kérdeztem rá sajnos.) Amúgy 2 dignózist láttam a sebészeti papíron: dg: M1390 - Ízületi gyulladás, k.m.n. A beutalón: dg: periarthritis humeroscap. l.s. Előre is köszönöm, ha válaszolnak!

Üdv! Szedje a Ketodexet és pihenjen legalább 2 hetet, majd próbálkozhat a gyógytornával. Addigra kiderül, hogy javul vagy gyógyul. Ha nem, akkor a november végi időpontot vegye igénybe, ahol esetleg tudnak egy UH vizsgálatot is végezni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához