Ezeket látta már?

Hirtelen abba lehet hagyni a nyugtatót? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

gyógyszer

Kedves Doktorok! 32 éves, nő vagyok, semmi problémám nincsen kivéve, hogy 9 éve 3x1, 0.5mg Xanaxot, illetve Mercilon fogamzásgátlót szedek.

Ma hívtam a HO-t gyógyszer felírás miatt, az asszisztens hölgy közölte velem, hogy a Doktor úr megszigorította a Xanax, Frontin felírásokat (mert hogy erős függőséget okoznak, mondjuk ezt tudom),tehát nem tud csak 30 db-ot felírni, és azt is csak 0.25 mg-ot, tehát ez nekem csak 10 napra elég.....

Tudom, hogy elkellene hagyni, de ilyen hirtelen? Ha nem veszem be, akkor zsibbad a fejem, szédülök stb. Menjek el ideggondozóba? Vettem ugyan Valeriana night forte tablettát, sok reményt ugyan nem fűzök hozzá....de hátha az estit kitudnám vele váltani.

Mit javasolnak még esetleg, ami működhet hirtelen Xanax abbahagyásnál illetve fogamzásgátló mellett is lehet szedni? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Kérdező! Azt kell mondjam, hogy lelkiismeretes a háziorvosa. Ugyanakkor óvva inteném, hogy hirtelen hagyja el a Xanaxot. TILOS! A legjobban akkor jár, ha valóban felkeresi a területileg illetékes ideggondozót, és pszichiáter segítségét kéri a szorongáscsökkentő FOKOZATOS elhagyásában. Ez hetente kb. 0,25, vagy akár 0,125 mg lehet. UGYANAKKOR nagyon fontos volna feltárni az okokat, amikor a szorongáscsökkentő szedéséhez vezettek. Ebben pszichiáter-pszichoterapeuta fog tudni segíteni, ez hosszabb távú folyamat, de ez a legfontosabb. És alternatív stresszcsökkentő módszerek, pl. a SPORT, RELAXÁCIÓ (ezt érdemes szakemberrel megtanulni, a XANAX elhagyása után). Próbálja ki, meg lesz lepve. TEHÁT: FOKOZATOSSÁG, OKOK feltárása és nemgyógyszeres STRESSZCSÖKKENTŐ PRAKTIKÁK. Ez a három alappillér.

A témával kapcsolatban érdemes megnéznie a következő videónkat

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához