Ezeket látta már?

Melyik teában van koffein, és melyikben nem? Az orvos válaszol

koffein hatása szívbetegség

Ha a mezőn szedett teafűből innék teát, akkor abban lehet koffein?

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

30 éves egy gyermeket szült nő vagyok (jelenleg várandós is, de ez most nem fontos), alapbetegség pm alulműködés es IGT, illetve volt egy epeműtétem még korábban.

A kérdésem koffeinnel kapcsolatban lenne.

Nagyjából 18 éves korom óta nem fogyasztok koffeint, mert akkor egy kávé úgy megpörgetett, hogy kórházban is voltam vele, mondjuk akkor nem találtak problémát ami szív eredetű lenne (innen kezdődött a pánikbetegség nálam, azóta is tart, akkor pszichológus javaslatára hagytam el a koffeint).

Azóta a nap óta sem tea, sem kóla, sem energiaital, sem kávé, semmit nem fogyasztok amiben lehet. Egyszer ittam véletlenül kólát, mert fiatalon a borba azt keverték, és nem fantát, ahogyan kértem, akkor speciel nem okozott gondot, mondjuk utólag tudtam meg.

A kérdésem tehát ezzel kapcsolatban:

Ha teát innék ami nem zöld/ fekete / fehér tea (ezekben sok van ahogy a kávéban- ha jól tudom), hanem amire koffeinmentes van írva (gyerekeknek való gyümölcs tea), akkor az biztonsággal fogyasztható, tényleg koffeinmentes ? A koffeinmentes kávétól nincs bajom, tünetem szerencsére , a tiramisut mindig ezzel csinálom. (Plusz ittam a minap a Starbucksban is koffeinmentes karamellás lattet, az sem okozott gondot)

Ha a mezőn szedett teafűből innék teát, akkor abban lehet koffein? (Erdélyben a családom mindig ilyen teát iszik, isteni illata van, de nem merem megkóstolni az esetleges koffein tartalom miatt).

A málnalevél teát megpróbálnám inni szülés előtt, de nem találtam sehol infót arról, hogy ebben van-e, ezt nem írják sehol (vagy rosszul keresem) , viszont sok előnye lehet a szülésnél úgy olvastam.

Egyébként elég gyakran járok kardiológushoz, nem találnak soha semmi eltérést(utoljára szeptemberben voltam), kaptam már otthonra wive készüléket is monitorozásra kardiológustól, de ott sem adott ki semmi bajt, csak sokszor érzem, hogy magas a pulzusom vagy “félrever a szívem”, de mindig pszichés azt mondják (vitt már be mentő emiatt többször is).

Köszönöm ha időt szánnak a nem túl lényeges aggodalmaimra."

Az orvos válasza:

"Üdv! Koffeint a természetben a kávébab, kakaóbab (keveset), tealevél és guarana tartalmaz. Más nem."

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához