Ezeket látta már?

Mit tegyek, ha gilisztát találtam a gyerek székletében? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

cukorbetegség, diabétesz, gyerek, pisilés

Tisztelt Szakemberek! Elkeseredésemben írok. 1 évvel ezelőtt gyermekem (6 volt akkor) székletében fehér giliszták voltak.

A sajátomban is találtam, így az egész családot (testvérek,apa,anya) kezeltük Vermox tablettával. Egyrészt borzasztó megalázónak éreztem, undorodtam magamtól, másrészt ez nekünk 30 ezer Ft volt..... A gyerekorvos megnyugtatott, hogy ez "természetes" és másokkal is előfordul... nem nyugodtam meg.

Minap a gyermekem újra állandóan viszkető fenékre panaszkodott...eddig nem találtam semmit a székletében, tesóknak sem....de az enyémben láttam egyet. Teljesen kivagyok. Egyrészt nem fogom tudni kifizetni újra az egész család kezelését....másrészt most akkor ez új? Vagy az egy évvel ezelőtti? Mit csinálok rosszul? Annyira gyanús nekem, hogy csak ez a gyermekem és én, de ilyen soha se soha nem fordult elő sem velem, sem férjemmel, sem a tesókkal....csak ezzel a gyermekemmel és velem. Mit rontok el? Nagyon kivagyok. Most mondtam neki, hogy újra át fogjuk nézni, hogy használja a wc-t, hogy most kezet stb. Mit tudok tenni? A Vermox csak receptre kapható? Szégyenkezek, nem merem hívni az orvost. Köszönöm.

Egyetértünk háziorvosával, az enterobiasis banalis, a gyerekes családok igen gyakori fertőzése. Ne szorongjon emiatt, másnak is volt, van, és lesz is, ameddig világ a világ. Evolúciós szempontból pont annyira izgalmas, mint egy gyereknátha. Ettől azért undorodik, mert az emberi elme a férgeket undorítónak óhajtja látni. Ha unikornis lenne, nem undorodna tőle. Az ebterobiasist pontosan akárhányszor elkaphatja, és hazahordhatja a gyerek a közösségből. Az ismételt kezelések ugyanolyan hatékonyak. A gyógyszer ára egy egész család számára borsos, igen. Az említett gyógyszer receptköteles.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához