Ezeket látta már?

Serdülőkori hajhullás

2012.04.03. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jó napot kívánok!Van egy 18.éves kislányom,akinek csodás "sátor"volt hajból a fején.Derékig ért.Sajnos kb. 1-1.5 éve rengeteg kihullott,szó szerint szinte átlátszik a fejbőre.Voltunk minden kivizsgáláson,manduláját kivették,gócos volt.a haja továbbra is hullik.Viszont több kg-ot leadott hirtelen.Semminek nem tudjuk az okát,a háziorvos is tanácstalan...kérem segítsenek tanácsukkal!

Válasz:

A góckutatást folytatni kell: a mandula visszanőhet fél év alatt, tehát lássa ismét fül-orr-gégész, legyen torokváladék leoltás, történjen esetleg melléküreg felvétel röntgennel, vagy ultrahanggal, ellenőrizteni kell a fogakat, a nőgyógyászati státuszt is.

A laborvizsgálatokat javaslatom szerint ki lehetne egészíteni a vasparaméterek és a pajzsmirigy működésének bárminemű (többnyire alapellátásban csak a TSH nézhető és kérhető) vizsgálatával is, a vizelet - vérkép - gyulladásos paraméterek, máj, vesefunckiók, húgysav, összfehérje mellett. Legyen széklettenyésztés és székletvér vizsgálat is! Ezen vizsgálatok az alapellátás beutalóin kérhetőek, kérje háziorvosa segítségét!

Minden jót kívánok,

dr. Altorjai Péter

Forrás: EgészségKalauz