Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem csoda, ha most fáj a feje!

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, front, fronthatás, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén

A kezdeti gyenge hidegfront mögött is felléphetnek akár erősebb panaszok is!

Ma fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Kezdetben lehet még néhol eső, zápor, délután csapadék nem várható. Időnként megélénkül az északias szél, a csúcshőmérséklet 25, 30 C-fok között alakul.

Fronthelyzet ma

2022.06.23. CSÜTÖRTÖK

délelőtthidegfront
délutánnincs front

Ha így fáj a feje, azt nem migrén okozza, hanem valami egészen más - kattintson!

Ilyen fronthatásokra számíthat ma

Csütörtökre virradóan egy gyenge hidegfront fejti ki hatását, nagyobb mértékben a dunántúli és a déli területeken. Ezzel összefüggésben arrafelé lehet intenzívebb a görcsös fejfájás, valamint az izom- és a hasi görcsök is, de az ország más részein is felléphetnek ezek a tünetek enyhébb mértékben.

Napközben már egyre csökken a tünetek intenzitása, és melegszik az idő, emiatt a migrénhajlam fokozódására kell készülni. Többen fáradékonyak, dekoncentráltak is lehetnek, csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség. Ok nélküli álmosságot is tapasztalhat, még akkor is, ha nem telt álmatlanul az éjszaka - írja a Meteo Klinika.

A keringési panaszok egész nap fennállhatnak, várhatóan ezek is a déli területeken lesznek gyakoribbak. Az összetett humánmeteorológiai® helyzet egész héten jellemző domináns lesz!

Szabadtéri tevékenységek

A nap első felében még lesznek helyek, ahol szükség lesz az esernyőkre, de délutánra jelentősen csökken a csapadékhajlam. A hőérzet az évszaknak megfelelő, érdemes kinti programokat szervezni.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás értéke térben is időben is ingadozni fog, de ahol hosszabb napos időszakok várhatóak, ott a déli órákban mindenképpen javasolt a védekezés a káros sugarak ellen. A sugárzás mértéke egyes körzetekben meghaladja a nagyon erős fokozatot, használjon legalább 40-es faktorszámú naptejet a leégés elkerülése érdekében! A nagyon tiszta levegőjű vidékeken extrém is lehet az UV!

Pollenhelyzet

A pollenterhelés a következő napokban növekszik. A pázsitfűfélék és a csalán mellett más az útifű virágpora is egyre intenzívebb tüneteket okozhat.

Légszennyezettség

A levegőminőség megfelelő.

Balesetveszély

A melegedés hatására fáradékonyság, tompaság jelentkezhet, megnyúlik a reflexidő. A záporos területeken ajánlott nagyobb követési távolságot tartani a megnövekvő féktáv miatt.

További hasznos cikkek frontérzékenyeknek:

*Figyelem! Rovatunkban a jelen időjárási helyzetben jelentkező leggyakoribb általános tüneteket ismertetjük. Az időjárás-érzékenység egyéni szervezeti adottság, az Ön tünetei ettől lényegesen eltérhetnek. Ezért nem alkalmas diagnózis felállítására.

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika