Ezeket látta már?

Cukorbetegség esetén is segíthet ez az ősi gyógynövény

gyógynövény cukorbetegség diabétesz kutatás gingko biloba

A növény levelének kivonata új terápiás lehetőségeket kínálhat a cukorbetegeknek, mert helyreállíthatja a hasnyálmirigy bizonyos sejtjeinek egészségét.

A gingko biloba régóta ismert gyógynövény, kivonatának magas az antioxidáns tartalma. A hagyományos orvoslás szerint serkenti az agy vérkeringését, és segít az öregedés, valamint demencia elleni küzdelemben. Egy korábbi nemzetközi kutatás eredményei szerint egy új területen is sikerrel lehetne alkalmazni a gingko bilobát, méghozzá a cukorbetegség ellen.

Gingko biloba a cukorbetegség kezelésben

Állatkísérletek során kiderült, hogy a gingko biloba segíti a hasnyálmirigy bizonyos, az inzulintermelődésért felelős sejtjeinek a regenerációját. Így a cukorbeteg patkányok szervezetében az egészséges patkányokéhoz hasonló folyamatok mentek végbe. A gingko biloba kivonata mellett az állatok magnetizált vizet is kaptak, mely csökkentette a vércukorszintet és javította a vérzsír értékeket.

A kísérlet során kiderült, hogy a cukorbeteg patkányoknál, amelyeknél az inzulintermelődés lecsökkent, a gingko biloba és a magnetizált víz regenerálta a hasnyálmirigyet, így az inzulintermelődés is jelentős mértékben emelkedett, közel visszaállt a korábbi, normális szintre. A gingko biloba és a magnetizált víz emellett az állatok szervezetének antioxidáns-szintjét is emelte, vagyis mérhetően csökkentette az oxidatív stresszt.

Az oxidatív stresszről korábban már megállapították, hogy mikroszkopikus gyulladásokat okoz a szervezetben, és hozzájárul jó néhány súlyos, krónikus betegség, közöttük a diabétesz kialakulásához is.

A szakemberek szerint mindenképpen további vizsgálatokra van szükség, hogy pontosan feltérképezhessék a gingko biloba cukorbetegségre gyakorolt hatásmechanizmusát, illetve, hogy az emberek esetében milyen hatása van a növény kivonatainak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kenyerek cukorbetegeknek: ezeket eheti, ha diabéteszes

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

gyógynövény

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához