Ezeket látta már?

Édesanyám daganatos beteg, mennyi szénhidrátot ehet? Az orvos válaszol

rák daganattal evés szénhidrát

Tisztában vagyunk, hogy a szénhidrátok táplálják a rákos sejteket, de szénhidrát bevitele nélkül csak csökken a testsúlya.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Édesanyám rákos daganattal küzd jelenleg. Tisztában vagyunk, hogy a szénhidrátok táplálják a rákos sejteket, de szénhidrát bevitele nélkül csak csökken a testsúlya. Szeretnék a kemoterápia előtt felerősíteni az immunrendszere mellet a testtömegét is. Magas C-és egyéb vitaminok mellet rengeteg antioxidást tartalmazó tápkieget és zöldséget fogyaszt. Viszont ezzel a szénhidrátbevitellel bajban vagyunk. Mi a véleményük a kedves doktor, illetve doktornőknek a zabpehelyről és a teljes kiőrlésű termékekről?"

Az orvos válasza:

Kedves Kérdező! Az élő szervezetünk minden egyes sejtjének szüksége van a szénhidrátokra, ill. a daganatsejtek sem csak szénhidrát tápanyagoktól függenek, ugyanúgy szükségük van zsírokra, aminosavakra. Nem tartanám hasznosnak a bármilyen szempontból szélsőséges, szigorú diétát.

Édesanyja egyen mindent, amit megkíván (kivéve persze, ha nem súlyosan elhízott). A C-vitamin ajánlott napi dózisának sokszorosa is vagy káros következményekkel jár, vagy felesleges.

Egy jó minőségű, de átlagos multivitamin, napi 2-4000 NE (nem mikrogramm) D-vitamin, megfelelő folyadékbevitel, kiegyensúlyozott táplálkozás, elég pihenés: ezek hasznosak.

Érdemes a kezelőorvost is megkérdezni, hátha egyéb javaslatot fűz még hozzá.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tumormarkerek: ezek a rövidítések rákos elváltozást jelölnek a labor

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#rák

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához