Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Belehalt a fertőzésbe az oltatlan énekesnő, aki szándékosan akarta elkapni a fertőzést

énekesnő, covid, koronavírus, halál

Azért, hogy oltás nélkül is szabadon mozoghasson, újra lehessenek koncertjei, el akarta kapni a covidot az énekesnő. Belehalt a fertőzésbe.

Az 57 éves Hana Horka, cseh énekesnő nem volt beoltva, és a közösségi médiában azt posztolta, hogy a pozitív koronavírus teszt után felépült, de két nappal később meghalt. Fia, Jan Rek a BBC-nek elmondta, hogy az asszony szándékosan fertőződött meg, amikor ő és az apja is megkapta a vírust, hogy védettségi igazolványt szerezhessen.

Miért akarta elkapni a koronavírust a cseh énekesnő?

Jan és az apja, akik mindketten be vannak oltva, még karácsonykor kapták el a koronavírust. A férfi édesanyja ezt tudta, de mégis inkább úgy döntött, nem tartja a távolságot, hogy elkaphassa a vírust. "Egy hétig el kellett volna szigetelnie magát, mert pozitív lett a tesztünk. De ő végig velünk volt" - mondta Jan.

Csehországban számos társadalmi és kulturális helyszínre, köztük mozikba, bárokba és kávézókba való belépéshez szükséges a vakcina vagy a vírus okozta friss fertőzés igazolása. Hana Horka az egyik legrégebbi cseh népi együttes, az Asonance tagja volt. "El akarta kapni a covidot, hogy szabadabban mozoghasson" - tette hozzá a férfi.

Az asszony 2 nappal a halála előtt azt írta a közösségi médiában, hogy felépült, hogy ezután majd mehet színházba, szaunába, koncertre.

Hirtelen lett rosszul

Vasárnap reggel, a halála napján Hana jobban érezte magát, és felöltözött, hogy sétálni menjen. De aztán elkezdett fájni a háta, ezért lefeküdt a hálószobájában.

Körülbelül 10 perc múlva vége volt. Megfulladt.

- mondta a fia.

Koronavírus: beperli az államot a nagykanizsai férfi, aki nem búcsúzhatott el a covidban meghalt húgától - olvasson tovább!

Bár nem volt beoltva, Jan Rek hangsúlyozta, hogy édesanyja nem hitt a Covid vakcinákkal kapcsolatos bizarrabb összeesküvés-elméletek némelyikében. "Az ő filozófiája az volt, hogy jobban örült annak, hogy elkapja a covidot, mint hogy felvegye az oltást. " - mondta a férfi, aki azt reméli, hogy a története elmesélésével másokat is meggyőzhet az oltás fontosságáról.

Forrás: BBC News
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához