Bevásárláshoz készít eldobható szájmaszkot egy magyar nyomda

Eldobható papír szájmaszk

Szinte a koronavírus járvány kezdete óta hiány van a maszkokból, egy magyar nyomda ezen próbál segíteni saját fejlesztésű, papírból készült védőfelszerelésével.

A virSTOP névre hallgató maszk egy speciális alakúra vágott kartonpapírból és gumiból készül, az alapanyagoknak és a technikának köszönhetően gyorsan és olcsón állítható elő nagy mennyiségben. A maszkot szakorvosokkal együttműködve fejlesztette ki a cég, és az innováció magában a formában rejlik. Működése a páralecsapódás elvén alapul: a papír minimálisan ereszti át a levegőt, ezért a légzés a szem alatti és állkapocs melletti légréseken keresztül oldató meg. A kilégzéskor távozó pára a maszk belső oldalán lecsapódik, melyet a papír felszív. A maszk két órán át használható, utána cserélni kell.

A nyomda elsődlegesen kereskedelmi használatra javasolja a terméket: a koronavírus járvány idejére bevásárlómaszkként szeretnék alkalmazni. Ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy a vásárló megkapja a bolt bejáratánál, felveszi, a bevásárlás végeztével pedig kifelé menet kidobja.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: Media-Press ’91