Kerékpárokkal segítik az egészségügyi dolgozókat

Kerékpárokat kaptak a Szent László Kórház dolgozói.

Magyar Kerékpárosklub jótékonysági akciójának célja, hogy a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók inkább kerékpárral járjanak munkába, hogy elkerüljék a tömegközlekedés használatával járó fertőzésveszélyt.

A Bringázz a Munkába! kampány keretein belül 20 darab kerékpárt kaptak a Szent László Kórház dolgozói a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség felajánlásából. Ezekkel a biciklikkel olyan ápolók és orvosok jutnak alternatív közlekedési lehetőséghez, akiknek nincs kerékpárjuk, de munkába menet és onnan hazafelé tartva szeretnék elkerülni a fertőzésveszély miatt kockázatossá váló tömegközlekedést.

“Valószínűleg az egészségügyi és szociális dolgozók közül nem mindenkinek áll rendelkezésére autó, ezért tömegközlekedéssel kell utazniuk. A kerékpár sokkal biztonságosabb közlekedési eszköz a tömegközlekedésnél. Azért a kórházi dolgozóknak való segítés mellett döntöttünk, mert ők vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve” - mondta Benyó Balázs, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke.

Maga a Bringázz a Munkába! kampány már 13 éve tart, és a célja, hogy népszerűsítse a kerékpáros közlekedést. Most viszont a koronavírus okozta krízishelyzet miatt átmenetileg módosítottak az üzeneten: “Maradj otthon, de ha menned kell, inkább bringázz!”.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Forrás: EgészségKalauz