Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Kevesebb egyéjszakás kaland, több szexjáték - így változtatta meg a koronavírus a szexuális életet

alkohol, szex

A koronavírus az életünket alapjaiban változtatta meg, sokkal több időt töltünk otthon. De mi a helyzet azokkal, akik még nem találták meg életük párját?

Egy friss kutatás szerint a koronavírus az egyéjszakás kalandoknak is véget vethet – írja a The Guardian, amelynek a cikkét a Világgazdaság szúrta ki.

A járvány óta kevesebb az éjszakás kaland

A tanulmány szerint sokan annyira tartanak a koronavírustól, hogy úgy érzik, egy egy éjszakás kaland nem éri meg nekik a kockázatot. Még a partnereiket korábban gyakran váltogató személyek is visszahúzódóbbak lettek, hiszen a bevallásuk szerint a járvány kitörése óta fele annyi kalandban sem volt részük, mint korábban.

Az egyedülállók 39 százaléka úgy fogalmazott, hogy a covid miatt nem tud annyit randizni. A helyzeten még az appok sem segítettek, ugyanis a legtöbb esetben el sem jutottak a személyes találkozásig. A felmérésben részt vevők 13%-a kiemelte, hogy a koronavírus miatt kisebb gondja is nagyobb volt a randizásnál.

A tanulmány szerint az egyéjszakás kalandok melegágyai a bárok, a koncertek és a fesztiválok, ám a korlátozások miatt kisebb a valószínűsége, hogy az ismeretlenek találkozzanak egymással és az éjszaka az ágyban érjen véget.

Szex és intimitás koronavírus idején

A koronavírus nemcsak az egyéjszakás kalandokra hatott, hanem az otthoni szexuális életre is, beleértve a szexjátékokat is. A járvány kezdetén "amint az USA-ban a lezárások léptek életbe, őrült eladásokat láttunk, és ezek főként maszturbációs segédeszközök voltak. Ez 2020-ban volt; utána az emberek elkezdtek páros játékokat vásárolni. 2021-ben főleg interaktív játékokat keresték. Olyan dolgokat, amelyeket egy alkalmazással lehet irányítani, és a partnerrel távolról is lehet használni.

Az emberek keményen próbálták életben tartani az intimitást, a reménytelenül leküzdhetetlen akadályokkal szemben. "Hasonló volt, mint amit a munkahelyi kommunikációs platformoknál láttunk: először az emberek létrehozták az otthoni irodájukat, aztán jött a Zoom" - hangsúlyozta Julia Margo, egy csúcskategóriás szexjátékokkal foglalkozó cég alapítója, majd hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan emberek kísérletezőbbé és kalandvágyóbbak lettek a párkapcsolatukon belül.

Covid-19 utáni erekciós zavarok – mennyire gyakori és miért alakul ki? - olvasson tovább!

Margo úgy fogalmazott, az egyéjszakás kalandok során nehéz bármi szokatlant kérni valakitől, akit még nem ismerünk, ezért a kevésbé hűségesek is párhuzamosan több, hosszútávú kapcsolatot alakítottak ki.

"Van egy elmélet, amely szerint a véletlenszerű szexuális találkozások csökkenése a gátlások vagy a szexuális morál új korszakát jelezheti, de úgy tűnik, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Lehet, hogy éppen azért, mert az emberek kevésbé gátlásosak, még ha nem is akarnak hagyományos, monogám kapcsolatot, de a kísérletezéshez szükséges intimitásra és mélységre vágynak." - jegyezte meg az alapító.

Forrás: Világgazdaság
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához