Már több, mint 300 maszkot varrtak a nyíregyházi önkéntesek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi önkéntese maszkokat kézbesít

Az anyagot adományként kapta a helyi Máltai szeretetszolgálat, és az eredeti terv szerint másképp használták volna fel, de a koronavírus-járvány közbe szólt.

Korábban egy nyíregyházi szálloda nagy mennyiségű fehér lepedőt ajánlott fel a Máltai Szeretetszolgálatnak. Eredetileg a rászoruló családok között került volna kiosztásra az adomány, de a koronavírus okozta járvány miatti korlátozások ezt megakadályozták. Így jött az ötlet, hogy inkább mosható, újra felhasználható maszkokat készítenek belőle, amit a környezetükben élőknek adományoznak.

Az önkéntesekből álló csoport számára nem ismeretlen a szabás-varrás: évek óta készítenek ipari varrógépeik segítségével ruhadarabokat, és javítják is a beérkező adományokat. Mivel az önkéntesek többsége 65 év feletti, ezért a csoport március eleje óta átállt az otthoni munkavégzésre. Az elkészült maszkokat az önkéntesek a szomszédaiknak, környezetükben élőknek osztják ki, méghozzá úgy, hogy bedobják a postaládákba, így nem kerülnek kontaktusba senkivel. A csoport már több, mint 300 maszkot készített és osztott szét.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás és kiemelt kép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Forrás: EgészségKalauz