Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ez az 5 leggyakoribb tünete a nyáron terjedő omikron variánsoknak

koronavírus, tünet, omikron, ba4, ba5

Összegyűjtöttük a koronavírus nyáron terjedő variánsainak leggyakoribb tüneteit. Ezekre figyeljen!

Jelenleg a nyáron bejelentett esetek többségét a rendkívül fertőző BA.4 és BA.5 omikron variánsok teszik ki. Chicagó vezető orvosa szerint ezeknél a mutánsoknál gyakrabban jelentkeznek a felső légúti, megfázásos és influenzaszerű tünetek. Néhány betegnél, bár nem mindenkinél, újból jelentkezhet az íz- és szaglásvesztés - írja az NBC Chicago.

Az omikron tünetei variánsokként mások, ugyanakkor hasonlóak

Dr. Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja azt mondta, hogy bár a változatok újabbak, az omikron tünetek hasonlóak a korábbi esetekhez, egy észrevehető változással.

"Akik most kapják el a koronavírust, általában több tünetet tapasztalnak. Ez egy sokkal virulensebb fertőzés" - mondta Arwady.

Az omikron tünetei - így jeleznek az aktuális variánsok idén nyáron

A szakember korábban úgy fogalmazott, hogy a nyári fertőzöttek körében gyakori a tartós köhögés. A jelenség hátterében az orvosok és a kutatók szerint az állhat, hogy az új koronavírus-variánsok a gyors terjedésük miatt jobban hatnak a nyálkahártyára. A BA.4 és a BA.5 variáns a korábbi mutánsokhoz képest inkább az orrüregben, nem pedig a tüdőben telepedik meg.

Az Egyesült Királyságban, ahol szintén a BA.4 és BA.5 variánsok okozzák jelenleg a koronavírusos megbetegedések többséget. Az alábbi 5 tünet a leggyakoribb:

  1. orrfolyás
  2. torokfájás
  3. fejfájás
  4. tartós köhögés
  5. fáradtság

A megkérdezettek kevesebb mint egyharmada számolt be lázról a Zoe Study adatai szerint, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy okostelefonos alkalmazásokon keresztül számoljanak be az omikron tünetekről.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: nbcchicago
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához