Koronavírus: Merkely Béla elmondta, miért terjed itthon lassabban a vírus

koronavírus, covid-19, fertőzés, koronavírus tünetei, koronavírus diagnózisa, koronavírus lefolyása, koronavírus kezelése, koronavírus szövődményei

Tény, hogy az elmúlt 2 hétben emelkedett a koronavírusos esetek száma, azonban Merkely Béla szerint ezek nagy része külföldről érkezik.

A Semmelweis Egyetem rektora a Klubrádióban mondta el, hogy meglátása szerint a régióban Magyarországon a legbiztonságosabb nyaralni.

Merkely úgy látja, hogy itthon azért is lehet jobb a helyzet, mert itt korábban bevezették a szigorításokat, az enyhítéseket pedig a megfelelő időben léptették életbe. Ettől függetlenül a maszkhasználatot továbbra is fontosnak tartja zárt térben.

Kifejtette azt is, hogy mivel nyáron eleve többet vagyunk a szabad levegőn, és a hőmérséklet is 25 fok felett van, a koronavírus nem képes úgy fertőzni, mint a hideg hónapokban.

Arra a kérdésre, hogy a meleg éghajlatú amerikai és arab országokban miért terjed mégis a koronavírus azt felelte, hogy egyrészt a légkondicionáló használatában lehet keresni az okot (ami a zárt térben keringeti a levegőt). Másrészt az adott országokban jóval melegebb van, mint itthon, azaz a hőmérséklet már elérte azt a szintet, amikor nem szívesen mennek ki az emberek a szabad levegőre.

Forrás: Klubrádió

Forrás: EgészségKalauz