Koronavírus: örüljön, ha 0-ás a vércsoportja, de vigyázzon, ha A-s!

koronavírus, pandémia, világjárvány, who

Kiderült, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen a vércsoportunk, mert ez is befolyásolja, mennyire könnyen kapjuk el a covidot.

Több országban is végeztek kutatásokat, és egybehangzóan megállapították: a legjobb a 0-ás vércsoportúak helyzete, akiknek az összes közül a legkisebb az esélye a koronavírus fertőzésre - mintegy 50 százalékkal kisebb az esélyük a többiekhez viszonyítva. Sőt, náluk a betegség is enyhébb lefolyású lehet.

A Budai Egészségközpont Útikalauz Anatómiába nevű egészségügyi szakblog kiemeli, hogy akik viszont a leginkább kitettek a megbetegedésnek, azok az A-s vércsoportúak.

A több országban, egymástól függetlenül zajló kutatások szerint az A-s vércsoportúaknál 50 százalékkal nagyobb az esély a súlyosabb lefolyású koronavírus fertőzésre.

Ez is érdekelheti:

További előnyt jelenthet az Rh-negatív vércsoport, ugyanis egy kanadai kutatás során azt találták, hogy azok, akik ebbe a vércsoportba tartoznak 12 százalékkal kisebb az esélyük a COVID-19 fertőzésre. Azoknál pedig, akik mégis megbetegedtek, 13 százalékkal volt kisebb arányban alakult súlyos fertőzéssé, és a halálozások is alacsonyabbak voltak.

Forrás: EgészségKalauz