Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: újra emelkedett a fertőzöttségi ráta Izraelben

izrael, negyedik hullám, oltás, delta variáns

Az omikron miatt a hetekkel ezelőtti adatokhoz képest a mostani fertőzöttségi ráta újra magasabb.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy bár az ötödik hullám alább hagyott Izraelben is, de az elmúlt napokban a csökkenés üteme lelassult:

"Az R-számként ismert fertőzöttségi ráta – az egyes koronavírus-hordozók által átlagosan megfertőzöttek száma – egy hónapja 0,67 volt, de az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint ez a szám 0,91-re emelkedett kedd reggel.

A járvány mindaddig hanyatlóban van, amíg ez a fertőzési arány kevesebb, mint 1, de a közelmúltbeli emelkedés azt mutatja, hogy ez az ütem lelassult – és megfordulhat. Az R szám 10 nappal korábbi statisztikákon alapul.

Az egészségügyi illetékesek a COVID lassuló csökkenését a SARS-CoV2 omikron BA.2 alváltozatnak tulajdonítják, amely szerkezetében és jellemzőiben hasonló a „megszokott” (BA.1) omikronhoz, de 1,3-szor fertőzőbb. A szakértők azonban azt mondják, hogy az omikronból felépült embereknek nagyon kicsi az esélye annak, hogy újra megfertőződjenek a BA.2-vel.

A múlt héten a BA.2 fertőzéses esetek száma meghaladta a BA.1 omikron alvariánsét, a múlt héten genetikai szekvenáláson átesett 242 eset 60 százalékát BA.2 fertőzésként azonosították."

Omikron vagy influenza? Kiderült, melyik a veszélyesebb - olvasson tovább!

Hivatkozás: https://www.haaretz.com/.../ba-2-variant-drives-up-

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport