Ezeket látta már?

Mennyi a covid lappangási ideje? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

covid, lappangási idő, vakcinainfó, orvos válaszol

Tisztelt Orvosok! A férjem a tegnapi napon hónapok után meglátogatta nagymamáját aki háromszor oltott. Tegnap már panaszkodott fáradságra, mára pedig covid pozitiv lett a mama.

Férjem kb 15 percet volt ott FFP3 és FFP2 maszk is volt rajta viszont thrombocitopénia miatt oltatlan. Mamán nem volt maszk. Mekkora az esélye ,hogy 2 maszkon keresztül elkaphatta?

Sajnos itthon a gyerekek immunhiányosak covid elött se járhattak közösségbe. Mi se járunk sehova sem pont miattuk. Most el akar menni itthonról nehogy megfertőze őket, ha elkapta. Persze nagyon nincs hova és nem is szeretném. Mennyi idő múlva nyugodhatunk meg, hogy nem kapta el, mennyi a lappangási idő?

Koronavírus: íme, a magyar fejlesztésű vírusmaszk, ami az FFP3-nál is jobban szűr - kattintson!

Illetve az itthoni elkülönítés ér e valamit ,ha tegnap volt a találkozás reggel és ma estétől elkülönül? A maszkkal kapcsolatban mindenhol az N95 és az FFP2 írják a leghatékonyabbnak, de sehol nem olvasok az FFP3 ról. Annak nem nagyobb a védelmi funkciója? Köszönöm előre is a segítséget!

Ez is érdekelheti!

Kedves kérdező!

  1. Kicsi az esélye, hogy elkapja.
  2. Körülbelül 1 hét után megnyugodhatnak ebből a szempontból, de bárhol elkaphatja.
  3. FFP3 hatékonyabb, de általában a vírus mérete miatt (ez így pontatlan, nem "egyedül utazik a levegőben") az FFP2-t elegendőnek tartják a kutatások.
Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához