A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezt a 10 panaszt okozhatja a zaj

#hallássérült #idegrendszer #magas vényomás #hangerő
2019.01.11.
Hirdetés

A zaj nem csupán a hallásunknak árthat. Mindenütt körülvehet bennünket: otthonunkban, lakókörnyezetünkben, az iskolában, a munkahelyen.

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet egy csokorba szedte azokat a veszélyeket és egészségi kockázatokat, melyeknek a zaj miatt fokozottan vagyunk kitéve.

Íme a 10 panasz, amit a zaj okoz

  1. Kommunikációs zavarok
  2. Idegeskedés
  3. Agresszivitás
  4. Tehetetlenség érzése
  5. Fáradtság, alvászavarok, és ezek valamennyi következménye rövid és hosszú távon
  6. Stresszhormonok megnövekedett szintje, melyek befolyásolják anyagcserénket, táplálkozásunkat és immunrendszerünk működését
  7. Iskolai és munkahelyi teljesítménycsökkenés
  8. Szív- és érrendszeri problémák: magas vérnyomás, szívbetegség
  9. Légzésritmus változása
  10. Hormonális működés zavarai

A hallásra nem kockázatos hangerő is eredményezhet ilyen hatásokat, ha hosszú távon jelen van a mindennapjainkban a kellemetlen zaj, mely megzavarja feladataink végzését, és nyugodt pihenésünket. Ezért fontos mielőbb lépéseket tenni, hogy kizárjuk a kellemetlen zajokat az életünkből. Az a zajvédelem, mely 30-33 dB-el csökkenti a nem kívánt háttérzajokat, már hét nap alatt jelentősen mérsékli a fáradtságot, az ingerlékenységet és a stresszhormonok szintjét.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.