Rendeljen vidámságot: online is vizitelnek a Bohócdoktorok

#együttmegoldjuk #nőiegészségéve #bohócdoktorok #koronavírus
2020.04.07.
Rendeljen vidámságot: online is vizitelnek a Bohócdoktorok

Az online vizitek segítségével ezekben a nehéz napokban is eljutnak a beteg gyerekekhez a Bohócdoktorok, hogy egy kis vidámságot csempésszenek a hétköznapokba.

A koronavírus okozta krízishelyzet eleve embert próbáló időszak, a kórházban fekvő gyerekek számára viszont még nehezebb, hiszen az otthonuktól távol, egyedül kell megküzdeniük a bezártság okozta szorongással. Ezt szeretné könnyebbé tenni a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány azzal, hogy a Bohócdoktori viziteket átköltöztetik az online térbe.

Április 6-tól 20 perces élő videókon keresztül zajlanak majd a vizitek, amelybe két bohóc és a kórházban fekvő gyermek kapcsolódik be. Elsőként a hosszú távon a kórházban kezelt gyermekekkel lépnek majd kapcsolatba, de dolgoznak azon, hogy később szélesebb körben is vidámságot vihessenek a beteg gyerekek életébe.

A bohócdoktori vizitre internetes foglalással lehet jelentkezni. A hívások során játékkal, zenével és trükkökkel nyújtanak élményt és vidámságot a bohócok. A gyermekek, illetve szüleik részéről egy Facebook Messenger fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy laptop szükséges csupán.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Forrás: EgészségKalauz