Ezeket látta már?

Fáj a nyaka? Ekkor kell azonnal orvoshoz fordulni!

nyakfájás, nyakfájdalom, betegség előjel, fejfájás, agyhártyagyulladás

Az elhúzódó nyaki fájdalom sokszor más betegségek előjele is lehet.

Rándulás, elalvás általában ezeket tudjuk be a nyaki fájdalom okának. Azonban, ha a fájdalom rendkívül erős, és az alábbi tünetek egyike vagy többje is jelentkezik, azonnal konzultáljon orvosával:

  • Láz, fejfájás és nyakmerevség: ezek a tünetek bakteriális agyhártyagyulladásra, a gerincvelő és az agyburok fertőzésére utalhatnak, amely sürgős antibiotikumos kezelést igényel.
  • Fájdalom az egyik karon, különösen, ha a kar vagy kéz gyenge, zsibbadt vagy bizsereg: ez a tünet arra utalhat, hogy a nyaki porckorongsérv megnyomja az ideget, és komoly orvosi beavatkozást igényelhet.
  • Bél- vagy hólyagszabályozás elvesztése: ez a tünet arra utalhat, hogy nyomás nehezedik a gerincvelőre, ami azonnali orvosi beavatkozást igényel.
  • Extrém instabilitás: ha hirtelen a fejét előre vagy hátra tudja dönteni, és ez törést vagy szalagszakadást jelez, az azonnali orvosi értékelést igényel.
  • Állandóan duzzadt mirigyek a nyakban: fertőzés vagy daganat, duzzadt mirigyeket és nyaki fájdalmat okozhat, ezért szükséges az orvosi vizsgálat.
  • Mellkasi fájdalom vagy nyomás: szívproblémák, mint a szívroham vagy a gyulladt szívizom, nyaki fájdalmat okozhatnak, amelyet klasszikusabb szívtünetekkel együtt észlelhet.

Ezen tünetek esetén a gyors orvosi segítségnyújtás elengedhetetlen a helyes diagnózis és a megfelelő kezelés érdekében. Ne késlekedjen, ha az említett súlyos tünetek együttesek bármelyike megjelenik, forduljon szakemberhez.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nyakfájás: ebből tudhatja, ha gyulladásos betegség okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

nyakfájás

Forrás: Harvard Health Publishing
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához