Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Ezért alakulhat ki újra és újra a hüvelyfertőzés

hüvelygomba, hüvelyfertőzés, nőgyógyászat, fertőzés, hüvelygomba, gombás fertőzés, hüvelyfertőzés tünetei

Élete során négy nőből három legalább egyszer megtapasztalta, mennyi kellemetlenséget tud okozni a gombás hüvelyfertőzés. Miért alakul ki, és mit tehetünk ellene?

Szűnni nem akaró viszketés. Rendellenes, fehéres színű hüvelyi folyás. Ezek a gombás hüvelyfertőzés tünetei, melyet a nők 75 százaléka legalább egyszer megtapasztal élete során. A gombás hüvelyfertőzés sajnos igen gyakori betegség a nők körében.

Nem csak szexuális úton terjedő betegség

A közhiedelemmel ellentétben gombás hüvelyfertőzést nem csak szexuális úton szerezhetünk. A gombák többsége természetes módon jelen van szervezetünkben, így a női hüvelyben is. A normál hüvelyflóra részét képező gombák akkor okoznak fertőzést, ha nagy számban elszaporodnak.

Egészséges szervezetben a kórokozók szaporodását a hüvelyflóra bonyolult egyensúlyi rendszere gátolja, ez azonban igen érzékeny, külső vagy belső hatások könnyen felboríthatják. Sokszor olyan hétköznapi tényezők, mint a szénhidrátban gazdag táplálkozás, antibiotikumos kezelés, vagy éppen a túlzásba vitt intim higiénia áll annak hátterében, hogy a hüvelyi mikroflóra nem tudja teljesíteni feladatát és létrejön a fertőzés. Semmiképpen sem szégyellnivaló betegségről van tehát szó, ami ráadásul megfelelő terápiával igen gyorsan gyógyítható.

Tudta? Ezek a gombás fertőzések tünetei! Kattintson!

Ne késlekedjen a kezeléssel!

Amennyiben a tünetek gombás hüvelyfertőzésre utalnak, minél gyorsabban tegyünk ellene. Létezik olyan gyógyszer, amely az ilyenkor fellépő kellemetlenségeket teljes körűen kezeli: bizonyos gombás fertőzés ellenes krémek nemcsak a fertőzést szüntetik meg, de a kínzó viszketés enyhítésére is van megoldásuk, és a kezelés általában csak 3 napot vesz igénybe.

Nőgyógyászt kell felkeresni terhesség és szoptatás alatt, ha a fertőzés először vagy 1 év alatt több mint négyszer fordult elő, illetve ha bizonytalan a tüneteket illetően.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandóan felfázik? Ez lehet az oka, hogy hajlamos a fertőzésre

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hüvelyfertőzés

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához