Szponzorált tartalom

A depresszió 12 tünete, de mikor forduljunk orvoshoz?

#Beszéljünk róla #depresszió #depresszió tünetei #orbáncfű
2018.08.31.

A depresszió a leggyakoribb lelki betegség, minden hatodik ember élete során legalább egyszer megtapasztalja a kellemetlen tüneteit. A legújabb adatok alapján úgy tűnik, hogy ez a szám folyamatosan növekszik…

Mitől alakulhat ki a depresszió?

Állandó harmónia és folytonos boldogság csak a romantikus filmekben létezik. Az életben sokféle tapasztalás és élmény ér bennünket, aminek a feldolgozása nem mindig könnyű feladat, a lelki életünk hullámzása segít ebben minket. Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor kedvtelenek vagyunk, frusztráltnak vagy energiaszegénynek érezzük magunkat, de ez még nem jelenti azt, hogy depresszióban szenvednénk. A depresszió kialakulásának többféle oka is lehet, például a mindennapi életben ránk nehezedő gondok, családi problémák, a testünkben végbemenő hormonális változások, például a változókor idején vagy a szülés után, de depressziót okozhat a tartós stressz is. Ha azt érezzük, hogy a levertség, a rosszkedv, a kimerültség tartóssá válik, és folyton a „mélyrepülés” jár a fejünkben, jobb, ha segítséget kérünk olyan családtagoktól vagy barátoktól, akikben megbízunk.

HIRDETÉS Forrás: Phytotec Hungária

Mik lehetnek a tünetei?

A depresszió fokozatosan alakul ki, és nem mindig könnyű felismerni. Vannak tipikus, mindenki által ismert tünetek, mint a búskomorság, a motiválatlanság és a levertség, ám a depresszió nem mindig így jelentkezik. Nemcsak lelki, hanem testi tünetei is lehetnek. Összeszedtük ezeket a tüneteket.

Lelki tünetek

1. bezárkózás, társas érintkezés elhanyagolása

2. levertség, búskomorság

3. belső nyugtalanság

4. szorongás és bűntudat

5. önbizalomhiány

6. koncentrációzavarok

7. energiahiány

Testi tünetek

1. alvászavarok, álmatlanság

2. testsúlyváltozás, amely lehet fogyás és hízás is

3. fáradékonyság

4. nemi vágy csökkenése

5. egyéb testi panaszok, pl. fejfájás, hátfájás, szédülés, szívdobogásérzés

Kérjünk segítséget!

Ismerjük fel időben a tüneteket, és próbáljunk meg tenni azért, hogy ne hatalmasodjanak el rajtunk. Enyhébb panaszok esetén sokat segíthet az orbáncfű, amely javítja a hangulatot, és ezáltal segít megküzdeni a kellemetlen tünetekkel. Ha azonban nem tudunk kitörni a búskomorságból, egyre levertebbek leszünk, állandósul a nyak- és a fejfájás, és semmi sem segít rajtunk, akkor érdemes orvoshoz fordulnunk.

Forrás: Phytotec Hungária