Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Milyen egy igazi szexfüggő?

shutterstock_593619191_1

Sokféle szexfüggő létezik - mániája talán már számára is kellemetlen, de szabadulni nem tud tőle. Hányféle szexfüggő van és mit kell róluk tudni?

A szexfüggőnek is vannak típusai - ami közös bennük, hogy mindegyik akadályt emel a függő és a többi ember közé. A szexfüggő ember kapcsolataiban aligha lehet ugyanis szerelemről beszélni. Ő valóban függ a szextől, attól, hogy hány alkalommal és milyen módon részesül testi örömökben.

Hogy mi okozza a függést, arról más véleménnyel vannak a szakemberek és a közvélemény. Ugyanakkor vannak a szexfüggésnek olyan fajtái - például a fantázia szex - melyek gyakorlatilag még jól beleférnek egy normális, harmonikus párkapcsolatba. És vannak, amelyek egyáltalán nem...

Ismerjük meg Dr. Patrick Carnes szexológus tipizálását.

A fantázia szexfüggő

Az illető a szexuális fantázia megszállottja, jobban érdekli, mint az őszinte érzelmek, a normális szexuális viselkedés és szexuális kapcsolat. A fantáziák igen intenzívek és megterhelőek lehetnek, a függő annyira belefeledkezik, hogy ez válik élete fő mozgatórugójává. Amennyiben ez a fantázia egy menekülést jelent számára a valós világból, meggátolja őt abban is, hogy valós érzelmek bontakozzanak ki benne valaki iránt, ami ugye azon alapul, hogy elfogadjuk a másik embert - a partnert -, olyannak, amilyen valójában.

A csábító szexfüggő

Ennek a szerepnek a megszállottja arra törekszik, hogy a másikat sármjával, vonzerejével manipulálja, szexre csábítsa. Arra használja őt, hogy saját magát erősebbnek, vonzóbbnak lássa, a partner csak egy tárgy, egy használati eszköz. Hódításnak tekinti őt, legyőzöttnek, aki által erősebb lesz. Aki ilyen szexfüggő, hajlamos több kapcsolatot fenntartani egyszerre, egymással párhuzamosan és állandóan afférokba keveredik, de komoly kapcsolata zátonyra fut.

shutterstock_593619191_0

Az anonim szexfüggő

Az ilyen típusba tartozó szexfüggő azt élvezi, hogy ismeretlenekkel létesít szexuális kapcsolatot, leggyakrabban egyéjszakás kalandjai vannak. Gyakorlatilag ez is lehetetlenné teszi, hogy jobban kötődjön valakihez, hiszen ha már nem teljesen ismeretlen számára a másik, könnyen elveszíti az érdeklődését iránta.

Aki szeret fizetni a szolgáltatásokért

Szintén vajmi kevés esélye van rá, hogy érzelmi kötődése alakuljon ki valaki iránt. Szórakoztatja, ha fizethet prostituáltnak, vagy szextelefon-szolgáltatást vesz igénybe. Számára a szex egy üzleti dolog.

Pénzgyűjtő szexfüggő

Az előzőtípusnak a másik fajtája, aki éppenséggel pénzt gyűjt a szex-el, vagyis szexuális szolgáltatásáért pénzt kér. Számára is "biznisz" a szex, egy árucikk, amit el lehet adni. Amint rosszabb anyagi helyzetbe kerül, nem sok tartja vissza tőle, hogy gyakorlatilag prostituáltként viselkedjen. Az érzelmi töltés lassan ki is veszik nála a testi érintkezésből.

A kukkoló szexfüggő

Aki élvezi, ha másokat nézhet aktus közben. Ez a típus könnyen izgalomba jön bármilyen pornólaptól, könyvtől, vagy a számítógépes szextől. Szereti a peep-show-t, és kukkolni jár. Hajlamos túlzásba vinni az önkielégítést, akár sérülést is okozva magának.

Az exhibicionista szexfüggő

Előszeretettel mutogatja testrészeit mások előtt. Nem áll távol tőle a pornófilmben szereplés, az aktképeken pózolás, és olyan helyen szeret szexelni, ahol mások is láthatják. Őt mások reakciója izgatja fel, nem pedig a szexuális kontaktus a partnerrel: ez szintén kizárja, hogy erősebb érzelmi kapcsolata alakuljon ki.

A tolakodó szexfüggő

Szokása másokat olyan módon megérinteni, ami őt izgalomba hozza. Minden további nélkül képes hozzányúlni más nemi szervéhez, melléhez vagy fenekéhez. Ezt valamiféle hőstettnek fogja fel, szeret hatalmaskodó, kioktató szerepben tetszelegni. Ezek a típusok gyakran tanárok, papok, szülők, akiknek valójában a nevelés a dolga.

Fájdalomkeltéses szexfüggő

Ahol a szexben a fájdalom a lényeg. Fájdalmat okozni saját magának vagy másnak, ez hozza izgalomba: tulajdonképpen a szado-mazo szex képviselői. Ez csak akkor "jó", ha mindkét fél partner ebben, és egyetértenek a vágyaikat illetően. A másnak fájdalmat okozni szerető ember is aligha alakít ki intim és meghitt viszonyt szexuális partnerével... Fáj, csíp, görcsöl szex után: mi lehet a baj? Kattintson tovább!

Kényszerítéses szexfüggő

A tolakodó szexfüggőhöz hasonló típus az a függő, aki másokat kényszerít szexuális kapcsolatra, netán gyerekekkel és nála sebezhetőbb, gyengébb emberekkel létesít szexuális kapcsolatot. Általában erőszakról van szó, ezért ebben az esetben sem beszélhetünk semmiféle érzelem kialakulásáról.

Forrás: Napidoktor