Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szagról is kiszúrható, ha a másik nemi beteg: így szimatolhatja ki!

nemi betegség, bűz, szag, gonorrhea, testszag

Rosszabb szagúak a nemibetegek? A szexuális úton terjedő betegségek következtében kellemetlenebbé válik az izzadság szaga, állapította meg egy tanulmány.

Az Oroszországban végzett tanulmány során a nők gonorrheával fertőzött és egészséges férfiak hónaljverejtékét értékelték és hasonlították össze, és kiderült, hogy a gonorrheás férfiak izzadságszagát egyértelműen visszataszítóbbnak és orrfacsaróbbnak érezték. A kutatók feltételezése szerint a nemi betegségben szenvedő férfiak testszaga a gonorrhea fertőzésre adott immunreakció következtében változhatott meg.

A "kockázatos" szexuális partner

A nők képességét pedig, amivel képesek megérezni ezt a testszag változást egy tudatalatti evolúciós mechanizmus részeként értelmezték a kutatók, aminek köszönhetően képesek elkerülni a kockázatos szexuális partnereket, derült ki a Journal of Sexual Medicine című tudományos folyóirat legutóbbi számában megjelent tanulmányból.

A felmérések előkészítéséhez a kutatók összesen 34, 17 és 25 év közötti orosz férfi verejtékmintáját gyűjtötték össze. Közülük 13 férfinek volt gonorrhea fertőzése, 16 férfi egészséges volt, míg a maradék 5 férfinak a múltban volt gonorrhea fertőzése, de az ő esetükben már régen elmúltak a betegség tünetei.

Az értékelések során a 18 egészséges nő egy tízes skálán pontozta a szagmintákat a kellemetlenségük alapján. A fertőzött férfiaktól származó szagmintákat a nők átlagosan fele olyan kellemesnek értékelték, mint az egészséges férfiak szagmintáit. A fertőzött férfiak közel 50 százalékát értékelték a nők visszataszítóan bűzösnek, míg az egészséges férfiaknak csupán 32 százalékát, és míg a nem fertőzött férfiak 26 százalékának szagmintáját a nők virágillatúként jellemezték, addig a gonorrheás férfiak mindössze egytizedét értékelték hasonlóan.

A kutatók feltételezése alapján részben a férfiak immunrendszere lehet felelős a szagminták megváltozásáért, ugyanis megfigyelték, hogy minél magasabb volt betegség ellen küzdő fehérjék, az úgynevezett antitestek koncentrációja a férfiak nyálmintájában, annál kellemetlenebbnek találták a nők a szagmintájukat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezekből a jelekből tudhatja, hogy a párja pornófüggő

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#nemi betegségek

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához