Ezeket látta már?

Mitől bizsereg a lábam?

Mi okozza a lábak bizsergését? , vérkeringési zavar, B vitamin hiány

A lábak bizsergése sokak számára ismerős. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk, különösen akkor, ha csak ideiglenesnek tűnik.

A tartós, vagy rendszeres lábbizsergés mögött komolyabb problémák is állhatnak, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rossz testtartás

Sokan hajlamosak vagyunk órákat ülni egy helyben vagy hosszú ideig állni, ami nyomást gyakorol a lábakra, és rossz pozícióban tartja azokat, ami idegszorítást vagy keringési problémákat okozhat.

Idegi problémák

Idegbecsípődés vagy sérülés esetén az idegek által küldött jelek összezavarodhatnak, ami bizsergést eredményezhet. A gerincvelő sérülése vagy a perifériás neuropátia (idegkárosodás) is okozhat ilyen tüneteket.

Keringési problémák

A véráramlás hiánya vagy akadályozottsága, például ülő életmód, dohányzás vagy keringési rendellenességek miatt a lábakban bizsergés jelentkezhet.

Azonban nemcsak fizikai tényezők állhatnak a lábbizsergés hátterében

Stressz vagy szorongás is okozhatja ezt a tünetet. Az érzelmi állapotok hatással lehetnek a test különböző részeire, beleértve a lábakat is.

Érdemes megemlíteni, hogy bizonyos vitaminok hiánya, például a B-vitaminok, szintén okozhatnak ilyen tüneteket. Fontos tehát, hogy az étrend kiegyensúlyozott legyen, és szükség esetén kiegészítőket szedjünk.

Ha a lábbizsergés rendszeresen vagy hosszabb ideig fennáll, fontos orvoshoz fordulni. Ne hagyjuk figyelmen kívül a lábbizsergést, mert hosszú távon súlyos problémákhoz vezethet. A megfelelő odafigyelés és kezelés segíthet megelőzni a komolyabb következményeket és hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ödémás, felpüffedt láb: ilyen, amikor vitaminhiány okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

B-vitamin

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához