Éljük túl a karácsonyi céges bulikat!

#alkohol #életmód #fáradtság #fáradtságérzés
2018.12.12.

Hogyan éljük túl a karácsonyi céges bulikat? Az advent kezdetével számos cég rendez alkalmazottainak valamilyen ünnepi összejövetelt. Ideje szocializálódni!

Ha te is egy vagy azok közül, akik feszülten és gyomorgörccsel várják az ünnepi céges összejöveteleket, figyelj, mert Martin Anthony pszichológus professzor (Ryerson Egyetem, Torontó) ad néhány, a gyakorlatban is hasznosítható tanácsot.

Karácsonyi céges buli: néhány szó a társalgási etikettről

Nem azért mentél el a buliba, hogy unatkozz! Találd fel magad! Forrás: Medipress
  • Mosolyogj és keresd a szemkontaktust. Legyél nyílt és kedves. Vegyél részt azokban a beszélgetésekben, amelyeknek témája érdekel. Kérdezz és figyelj aktívan.
  • Ne félj a céges buliktól. Ha nem nézel szembe félelmeiddel, azok egyre erősebbek lesznek. Ha szégyenlős vagy, akkor is próbálj meg erőt venni magadon és kezdeményezz: minél többször próbálkozol, annál egyszerűbb lesz.
  • Ne próbáld elrejteni félelmeidet. Fogadd el, hogy kényelmetlenül érzed magad, és a fentebb említett stratégiák alkalmazásával próbáld javítani társasági életedet.
  • Fontos, hogy tudd, a céges bulik nem csak a szórakozásról szólnak: új kapcsolatokat építhetsz és nyugodt körülmények között beszélhetsz munkatársaiddal és főnökeiddel.

4 túlélési tanács céges partikra:

  1. Mindenképp tájékozódj az öltözködési szabályokról, mielőtt elindulnál. Kérdezd meg a buli szervezőjét, vagy valakit, aki tavaly részt vett a rendezvényen. Ha nem vagy biztos magadban, vegyél fel öltönyt illetve kosztümöt.
  2. Mindenképp kívánj kellemes ünnepeket az igazgatónak és a többi, vezető pozícióban lévő kollégának. Közvetlen főnököddel is válts pár szót, ez segítheti későbbi előmeneteledet.
  3. Szerezz új ismerősöket, építsd szociális hálódat. A céges buli remek kiindulási pont lehet a későbbi üzleti kapcsolatok szempontjából.
  4. Mielőtt távoznál, köszönj el a rendezvény szervezőjétől, főnöködtől és a többi jelenlévő vezetőtől.

Nincs még ötleted karácsonyi édességre? Kattins tovább, és válogass kedvedre!

Forrás: Medipress