Ezeket látta már?

Kézfertőtlenítő: vigyázzon arra, mikor használja!

kézfertőtlenítő, allergia

A kézfertőtlenítők túlzott használata visszafelé sülhet el, olyannyira, hogy akár a fertőzések terjedését is elősegíthetik! A koronavírus miatt fontos a fertőtlenítés, de nem mindegy, hogyan alkalmazzuk a fertőtlenítő géleket!

A fertőtlenítő kendők és gélek jó szolgálatot tesznek az olyan helyzetekben, amikor nem áll rendelkezésre sem víz, sem szappan. De ha túlzásba visszük a használatukat, nem feltétlen fogják a hasznunkat szolgálni, még koronavírus idején sem!

Az immunrendszert

Az alkoholos kézfertőtlenítő gyengítheti az immunrendszert. Ez igen meglepő következmény, hiszen éppen azért ajánlott a kézfertőtlenítők használata, hogy elkerüljük a fertőzést. Az eltúlzott, túl gyakori használat miatt ez a visszájára fordulhat.

Az alkohol irritálhatja, kiszáríthatja, hámlasztja a bőrt, károsítja a bőrsejteket, és lebontja természetes védőrétegét, valamint vizet von el a bőrsejtektől, növeli bőrgyulladás kialakulásának az esélyét. Ráadásul egyes esetekben bizonyos kézfertőtlenítők nem teljesítettek jobban a közönséges szappannál. Vagyis, otthon inkább mosson kezet alaposan, 20-30 másodpercig, és ne kézfertőtlenítőt használjon!

Olvasson tovább! Ezek a koronavírus tünetei!

Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség a kézfertőtlenítőkre., főleg a koronavírus idején. Fontos, hogy az utcán, a tömegközlekedésen, ás bármilyen nyilvános helyen, ahol nem tudunk szappannal kezet mosni, használjuk a kézfertőtlenítőt, de amikor csak lehetőségünk nyílik rá, az alapos szappanos kézmosás mellett döntsünk!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához