Ezeket látta már?

Közös Kiáltással az Egészségügyért - a május 12-ei demonstráció margójára

2015.05.15. Módosítva: 2015.11.04.

Május 12-én kedden a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és más ápolással kapcsolatos szervezetek dolgozói közel tízezer fővel rendeztek több irányú békés demonstrációt Budapest több helyszínén.

A tüntetés résztvevői a Hősök teréről, illetve a Lánchíd irányából az Arany János utcába vonultak, ahol Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár fogadta őket, és ígéretet tett arra, hogy helyzetüket a lehetőségek szerint - megfelelő tárgyalásokat követően - rendezni fogják.

Közös Kiáltással az Egészségügyért - a május 12-ei demonstráció margójára

Alább a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetőségének néhány sorát idézzük: köszönet a dolgozóknak, és a támogatóknak.

Köszönjük, hogy a kamara területi szervezetei ismételten megmutatták összefogásukat és összetartozásukat a kamarai célok sikeres megvalósítása érdekében!

94 autóbusszal, közel nyolcezren voltatok ma velünk! Köszönjük! Bízunk benne, hogy mindenki szerencsésen hazaérkezett! Az autóbuszok nagy létszáma még a rendőrség előzetes tervezését is felülírta, ezért került sor a buszok hazaindítása során a csúszásokra és a beszállás helyszínének módosítására. Nagyon köszönjük azt a hatalmas örömöt és energiát amit a rendezvényen tőletek kaptunk! Annyi biztatást és energiát kaptunk, hogy a jövő hétfői tárgyalásokon a végsőkig kitartunk a 12 pont mellett! Büszkék vagyunk a rendkívüli fegyelmezettségetekre, méltóságunk megtartására!

****

Kedves Budapesti Lakosok!

Köszönjük a melegszívű támogatást, a tapsokat, az autósok biztató dudálását, amellyet a 2015. május 12-én 18 órától Önöktől kaptunk. Jó volt kedden kora este egészségügyi szakdolgozónak, gyógyítónak lenni Budapesten!

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Forrás: Sajtóközlemény