Ezeket látta már?

Így edzett Jason Statham A méhész című film szerepéhez

Jason Statham  edzés mozgás méhész film szerep

Kíváncsi, hogy Jason Statham hogyan marad 56 évesen is top formában és hogy készült A méhész szerepére? Ebből a cikkből megtudhatja.

Jason Statham nem véletlenül számít az akciófilmek egyik legnagyobb sztárjának. Mielőtt főszereplővé vált, az angol színész karatézni és kickboxolni tanult. Az 1990-es Nemzetközösségi Játékokon is versenyzett a brit búvárúszó válogatott tagjaként. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy Statham már azelőtt is kiváló fizikai állapotban volt, hogy valaha is kamera elé állt volna. És ez még 56 évesen sem változott semmit.

Ez azt jelentette, hogy amikor Stathamet először kérték meg, hogy vegye le a pólóját, és nyomjon le néhány húzódzkodást egy jelenetben, nem volt őrült kapkodás, hogy az utolsó pillanatban izmosodjon meg hozzá. Ehelyett Stathamnek csak cizellálnia kell a testalkatát, és csiszolgatnia egyes képességeit. Ebben a harcművészeti edzéseken elsajátított elvekre támaszkodik. Amikor az akció különösen intenzív, Statham edzőt hív, de ez nem egy átlagos erőnléti és kondicionáló edző.

A David Ayer által rendezett A méhész című bosszúhadjáratban Statham a bosszúvágytól fűtött karakterének, Adam Clay-nek akart valami különlegeset adni. Mint sok korábbi szerepében, a színész a harcjelenetek többségében a középpontban van, és szorosan együttműködött a Jeremy Marinas által vezetett kaszkadőrcsapattal, akik az egész John Wick-franchise-on dolgoztak.

- A cél az volt, hogy olyan jeleneteket csináljunk, amelyek nagyon zsigeriek és sokkolóak, ugyanakkor hihetőek" - mondta Statham a Journalnak. - Ez nem a káprázatról szólt. Ez az erőszakról és a hatékonyságról szólt.

Ezért a színész olyan edzőt hívott, aki mindkettőhöz ért

James Moontasri kétszeres taekwondo országos bajnok és korábbi váltósúlyú UFC-s. Miután visszavonult a versenyzéstől, a harcos átment a kaszkadőrök világába. Először a Hobbs & Shaw című filmben keresztezte az útját Stathammel, és néhány eredményes közös munka után a két férfi kapcsolatban maradt. Mivel Statham tudta, hogy A méhész nehéz feladat lesz számára, amikor eljött az ideje, felkereste Moontasrit.

Moontasri nyilatkozott arról a dinamikus edzésről, amit Statham végzett, hogy Adam Clay legyen A méhészben.

Így edzett rá Jason Statham a filmbéli karakterhez

Statham és Moontasri 12 héttel a forgatás kezdete előtt jöttek össze egy négyemeletes londoni létesítményben.

-Jason egész évben fenomenális formában van, így remek formában jelent meg - mondja Moontasri. - Ez megkönnyíti a munkámat, és végső soron, amikor Jasonről van szó, csak azért vagyok ott, hogy segítsek neki végrehajtani azt, amit már tud.

Bár Statham következetes, a programja minden, csak nem rutinszerű. Bármelyik nap, a nyújtás után az első óra állhat súlyok emeléséből, fejlett plyometrikus gyakorlatokból, bokszból vagy a fitnesz labdás gyakorlatokból az erő, a stabilitás és a robbanékonyság érdekében.

- A munka reggel öt óra körül kezdődik, és néha nem is kell szót váltanunk egymással - mondja Moontasri. - Abból egyből tudtam, hogy kezdeni akarja, hogy megüt valamit, és én gyorsan felvettem a védőfelszerelést.

Szinte mindig van egy óra, amit a jiu jitsu szőnyegen való edzésnek szentelnek.

- Az az előnye annak, hogy olyan valakivel dolgozunk együtt, mint Jason, aki jártas a harcművészetekben, hogy három-négy órán át tudunk edzeni anélkül, hogy bárki unatkozna - mondja Moontasri.

Néha órákig gyakorolták a koreografált harcokat, amelyeket Statham Adam Clay szerepében vívott.

- Jason mindent, amit csinál, szeret tökéletesen kivitelezni - mondja Moontasri. - Ez azt jelenti, hogy egy rúgást vagy ütést órákig kell ismételnie, hogy hibátlan legyen a mozivásznon.

Mivel a színésznek az akció mellett párbeszédet és elő kell adnia, az ütéseknek és rúgásoknak ösztönösnek kell lenniük.

Moontasri gondoskodott arról, hogy Statham rengeteget pihenjen, hogy készen álljon a nehezebb fizikai gyakorlatokra. Van egy gyakorlat, amihez Stathamnek egyáltalán nincs szüksége segítségre, ez pedig a húzódzkodás.

- Jason őrülten jól nyomja a húzódzkodásokat és a muscle up-okat, és ezeket a tornagyűrűkön csinálja - mondja Moontasri. - Van egy rutinja, amit egyedül csinál, mielőtt együtt dolgoznánk, és ez elég intenzív. Szerintem hatalmas előny, ha az ember önállóan tudja hajtani magát.

Statham és Moontasri A méhész edzéséhez az egyetlen felszerelés, amire szükségük volt, az egy húzódzkodó rúd, egy evezőgép és egy stabilizáló vagy svájci labda.

  • Végezzen 4 sorozatot az A blokk gyakorlataiból a gyakorlatok között 15 másodperc pihenővel, a körök között pedig 1 perc pihenővel.
  • Ezután végezzen 4 sorozatot a B blokk gyakorlataiból. Mindegyik gyakorlatot 45 másodpercig végezze, a gyakorlatok között 15 másodperc pihenőt tartva, a körök között pedig 2 percet. Az utolsó sorozatban az összes gyakorlatot végezze bukásig.

A fitnesz labdás gyakorlatok lényege, hogy elősegítsék a robbanékonyságot, növeljék a mobilitást, és javítsák a test és elme kapcsolatát. Az sem árt, ha hasizmot épít közben, mint Statham.

"A" blokk gyakorlatai:

  • Húzódzkodás 15 ismétlés
"A" blokk gyakorlatai 1. Húzódzkodás 15 ismétlés "A" blokk gyakorlatai 1. Húzódzkodás 15 ismétlés Forrás: Gyuras.hu
  • Evezés evezőpadon 1000 méter
"A" blokk gyakorlatai 2. Evezés evezőpadon 1000 méter "A" blokk gyakorlatai 2. Evezés evezőpadon 1000 méter Forrás: Gyuras.hu
  • Árnyékbox 3 perc
Jason Statham  edzés mozgás méhész szerep "A" blokk gyakorlatai: 3. Arnyékbox Forrás: Gyuras.hu

"B" blokk gyakorlatai:

  • Fitnesz labda combhajlító gyakorlat
"B" blokk gyakorlatai 1. Fitnesz labda combhajlító gyakorlat "B" blokk gyakorlatai 1. Fitnesz labda combhajlító gyakorlat Forrás: Gyuras.hu
  • Fitnesz labda térd felhúzás forgatással
"B" blokk gyakorlatai 2. Fitnesz labda térd felhúzás forgatással "B" blokk gyakorlatai 2. Fitnesz labda térd felhúzás forgatással Forrás: Gyuras.hu
  • Fitnesz labda plank
Fitnesz labda térd felhúzás forgatással "B" blokk gyakorlatai 3: Fitnesz labda plank Forrás: Gyuras.hu

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mennyit kellene naponta mozognunk? A kutatók szerint legalább ennyit

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mozgás

(Forrás: Gyuras)

Forrás: Gyuras.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához