Ezeket látta már?

Energialöket: ezért érdemes elmajszolni délutánonként egy kocka étcsokit

étcsokoládé, hatásai, napi 1 kocka

Az étcsokoládé fogyasztása egészségügyi előnyökkel járhat.

Egy kutatásban a csokoládé agyműködését javító hatásait vizsgálták. Larry Stevens, az új tanulmány társszerzője szerint, ha délután elfogyasztunk egy darab magas kakaótartalmú csokoládét, az felerősítheti a figyelmet.

„Sokan délutánonként kicsit elbizonytalanodunk, és nem tudunk figyelni, különösen a diákok, viszont már csak 1 kocka étcsokoládé is visszaállítaná a figyelmüket"

– állította Stevens , az észak-arizonai pszichológiai tudományok professzora.

Kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé..

A NeuroRegulation című folyóiratban megjelent tanulmány láthatóan az első, amely elektroencefalográfiát (EEG) alkalmaz annak megállapítására, hogy az étcsokoládé fogyasztása hogyan hat az agyunkra.

Nem ritkán, új tanulmányok állítják a csokoládé egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásait, a rák elleni küzdelem jó antioxidánsforrásától a szív- és érrendszeri egészséget javító flavonoidokig .

A legtöbb esetben azonban ezek a tanulmányok a nyers kakaót vizsgálják, és a csokoládé feldolgozása sok vegyszert eltávolít a végtermékből, még a sötétebb fajtáknál is.

A kutatók ebben a tanulmányban 122, 18 és 25 év közötti résztvevőt vontak be, és megvizsgálták, hogy a 60%-os kakaótartalmú csokoládé fogyasztása milyen hatással van EEG-szintjükre és vérnyomásukra a kontrollokhoz képest. Azt találták, hogy „az agy éberebb és figyelmesebb volt fogyasztás után”, de azt is, hogy a vérnyomás emelkedett.

Ezután megvizsgálták, mi történik, amikor a 60%-os kakaót összekeverték a zöld teában található bizonyos aminosavval, az L-teaninnal, amelyről ismert, hogy csökkenti a mentális stresszt.

"Az L-teanin egy igazán lenyűgöző termék, amely csökkenti a vérnyomást, és úgynevezett alfa-hullámokat hoz létre az agyban, amelyek nagyon nyugodtak és békések.”

Míg a 60%-os kakaóról kimutatták, hogy növeli a vérnyomást, ez az új kombináció láthatóan csökkenteni tudta, teret adva a „szívre egészséges csokoládé” előállításának.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Vigyázzon, mennyi kalciumot szed, mert ilyen nem várt következménye lehet!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészséges táplálkozás

Forrás: IFLScience
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához