Mindenki ezt nézi most!

Az elhízás melegágya: ritkán de sokat enni

2018.06.25. Módosítva: 2018.06.26.
elhizas_sok_etel

A túlsúlyos felnőttek ritkábban esznek, mint normál testtömegű társaik, mégis több kalóriát vesznek magukhoz naponta, és fizikai aktivitásuk is kisebb - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

A Journal of the American Dietetic Association című szakfolyóiratban ismertetett eredmények szerint a normál testsúlyú felnőttek - köztük azok is, akik megelőzően lefogytak, és sikeresen tartották súlyukat - többször ettek a nap folyamán.

Gyakrabban kellene enni?

Az Egyesült Államok lakosságának több mint 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a napi étkezések száma és a fogyásra való képesség közötti kapcsolat mindeddig tisztázatlan volt - magyarázta Jessica Bachman kutatásvezető, a Marywoodi Egyetem munkatársa. Tanulmányához két nagyszabású országos vizsgálat adatait elemezte csoportjával, az egyikben túlsúlyos emberek étkezési szokásait követték nyomon, a másikban pedig olyan emberekét, akik jelenleg normál testsúlyúak, ám ezt legalább 13,6 kilogramm fogyással érték el, és kisebb testsúlyukat minimum öt éve tartani is tudták.

elhizas_sok_etel

Többször keveset enni

A normál testsúlyú emberek a napi három főétkezés közé átlagosan legkevesebb két kisebb falatozást (tízórait, uzsonnát) iktattak be, míg a túlsúlyos emberek átlagosan alig több mint egy kisebb étkezést. A normál testsúlyúak ezzel együtt is átlagosan csak napi 1900 kalóriát vettek magukhoz, míg a túlsúlyosak több mint 2000 kalóriát. A lefogyott és súlyukat tartani képes emberek fogyasztották a legkevesebb, átlagosan 1800 kalóriát naponta. Ugyanakkor ez utóbbi csoport tagjai mozogtak a legtöbbet, hetente legalább 3 ezer kalóriának megfelelő energiát égettek el valamilyen testedzéssel, miközben a normál testsúlyú emberek heti 2 ezer kalóriát, a túlsúlyos emberek pedig csak átlagosan 800 kalóriát.

Mikor és hogyan szedjünk huminsavat? Kattintson tovább!

Segítség a diétában

Ha tudja tartani ezt a szabályt, nem fognak felszaladni a kilók: persze attól is függ, hogy miket viszünk be a szervezetünkbe. Ezenkívül a huminsav egy olyan táplálékkiegészítő, amely egészséges életmód mellett az szükséges vitamin és ásványi anyagok felszívódását segíti elő a szervezetünkbe! Hogyha tartja a szabályt, és szed mellé humicint, azzal a méregtelenítés és az egészséges élet útjára lép.

Tartós fogyás huminsavval: így kell csinálni!

Forrás: MTI