Ezeket látta már?

Mindent a fess alakért! (egy felmérés nyomában)

2011.04.08. Módosítva: 2015.11.04.

Alakalku: életüket adnák ideális testsúlyért... A brit nők 30 százaléka egy teljes évet adna az életéből ideális testsúlyért cserében - derítette ki egy tanulmány 20 egyetem hallgatóinak és dolgozóinak megkérdezésével.

A válaszadók 10 százalékának megérne 2-5 évvel rövidebb életet is a jó alak, 3 százalék pedig hajlandó lenne akár tíz évvel, vagy még többel is kevesebbet élni cserében. A megkérdezett 320 nő átlagéletkora 25 év, a mezőny legifjabbjai 18, legidősebbjei 62 esztendősek. Négyötödük szeretne fogyni, pedig 78 százalékuk testsúlya az egészséges határokon belül van, vagy az alatt.

Mindent a fess alakért! (egy felmérés nyomában)

90 százalékuknak voltak "negatív gondolatai" külcsínükről a kérdezést megelőző héten, egyharmaduk pedig naponta többször is elégedetlenkedik megjelenésével. A mezőny 5 százaléka hajtatott magán végre plasztikai műtétet, 39 százalék pedig hajlandó lenne szépészeti operációra, ha az nem lenne nagyon drága.

A felmérést Philippa Diedrichs, a West of England Egyetem vezetésével végezték. A kisebb testsúlyért a megkérdezettek negyede áldozna évente 5 ezer fontot - másfél millió forintot - jövedelméből, vagy mondana le munkahelyi előléptetésről.

A véleménykutatást a Succeed Foundation alapítvány végezte, amely étkezési rendellenességgel bajlódókon akar segíteni

Forrás: MTI