Ezeket látta már?

Telefonon lehet adakozni a bohócdoktoroknak!

2011.01.07. Módosítva: 2015.11.04.

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2011. január és február hónapban.

A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, az összeg - a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével - áfamentes. A beérkező adományokat programja bővítésére, a kórházi vizitek számának növelésére fordítja az alapítvány - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

Telefonon lehet adakozni a bohócdoktoroknak!

A bohócdoktorok jelenleg négy helyszínen - a Heim Pál kórházban, a SE II., Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, a székesfehérvári Szent György kórházban és a Reménysugár Habilitációs Intézetben - évente több mint tízezer gyermekkel foglalkoznak, hetente egy-egy alkalommal ágyról ágyra "vizitelnek", felderítik a gyerekeket, elterelik figyelmüket a betegségükről, a kórházi tartózkodásukról.

Az alapítvány tíz éve indította el programját, elsőként az országban. A bohócdoktorok az orvosok, nővérek munkáját kiegészítve nevetéssel, vidámsággal próbálják látogatásaikkal, "vizitjeikkel" a testileg vagy szellemileg visszamaradott, súlyos, krónikus betegségben szenvedő gyermekek gyógyulását elősegíteni, kórházi tartózkodásukat oldani, könnyíteni. Nevetésterápiával, a lelki gondozás módszerével különféle bohóc- és artistatechnikák alkalmazásával állítják a nevetést a gyógyítás szolgálatába.

Saját módszereik fejlesztésére, képzéseikre, tréningjeikre pszichiátereket, pszichológusokat, mozgásterápiás szakembereket is meghívnak.

További információt az érdeklődők az alapítványról és tevékenységeikről a www.bohocdokik.hu weboldalon olvashatnak.

Forrás: MTI