Ezeket látta már?

Repedés nélküli húsvéti tojás: így főzze meg, hogy hibátlan legyen

Dietetika
2024. március 31. 10:04
repedés, húsvét, tojás, főzés

Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy a tojás repedésmentes maradjon, és a héja is könnyen lejöjjön!

Hogyan főzzünk tojást repedés nélkül?

Mint szinte minden folyamat a konyhában, a tojásfőzés is kémiai-fizikai alapelvekre vezethető vissza. Főzés közben úgynevezett mikro robbanások repedéseket okozhatnak az egyébként is érzékeny tojáshéjon, ezért nem mindegy, hogyan főzzük.

A tökéletes húsvéti tojásnak kemény a belseje, egyenletes a héja, nem repedt meg, és amikor esszük, könnyen lejön a héja. ne repedjen meg. Ehhez a következőket tartsuk be:

  • vegyük ki a hűtőből a tojásokat 1-2 órával a főzés előtt
  • hideg vízbe tegyük fel őket főzni
  • már az elején adjunk a vízhez tengeri sót és egy kis ecetet
  • főzzük 10 percig
  • vegyük ki a főzővízből, és hagyjuk hideg vízben állni

Mutatjuk a gyakori hibákat és azt is, hogy főzhet tökéletes tojást:

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinszint: ne a tojást hibáztassa érte!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: laboratorium.hu
# tojás # tojásfőzés # húsvét # húsvéti tojás

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés