Ezeket látta már?

Influenza esetén van egy fontos tanácsa az orvosnak!

influenzaszezon

Az influenza miatt minden évben megtelnek az orvosi rendelők. Érdemes megfogadni a következő orvosi tanácsokat.

Az influenza fő tünetei a fejfájás, magas láz, ízületi és izomfájdalom valamint fáradékonyság. A NaturMed Carbona orvosa, Dr. Somogyi Katalin szerint hatékony megelőző eszköz az influenza elleni védőoltás, de több olyan házi praktikára is felhívja a figyelmet, amelynek a betartásával csökkenthetjük a megbetegedés esélyét.

1. Ügyeljünk a higiéniára!

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, ezért fontos, hogy fordítsunk figyelmet a rendszeres fertőtlenítésre. Különösen azok a helyzetek lehetnek veszélyesek a vírusterjedés szempontjából, ahol sok ember tartózkodik zárt térben. Ilyenek lehetnek a zsúfolt tömegközlekedési eszközök, de érdemes résen lenni olyan ártalmatlannak tűnő tárgyaknál is, mint például a sokak által használt érintőképernyők, vagy bankautomaták. Jó megoldás, ha kézfertőtlenítő gélt tartunk magunknál, és használjuk, amikor csak tehetjük!

2. Influenza elleni védőoltás

Az évente ismétlődő influenzajárvány elleni egyik legjobb védekezési mód a védőoltás. Az influenzavírus által okozott fertőző légúti betegségek hazánkban jellemzően télen és kora tavasszal okoznak szezonális járványokat. A szezonális védőoltás védelmet nyújt több influenza-altípussal szemben, melyek várhatóan a szezonban cirkulálnak a lakosság körében, így a fertőződés és a járványos terjedés jó eséllyel megelőzhető.

3. Pihenjük ki magunkat!

A kialvatlanság és stressz gyengíti az immunrendszerünket, így az influenza nagy barátainak számítanak. Ezért, ha el akarjuk kerülni a vírusos megbetegedést, próbáljunk meg minél többet pihenni, és amikor csak lehet, alaposan aludjuk ki magunkat. A pihenés lehet aktív is: töltsünk minél több felhőtlen percet a szabad levegőn, napsütésben.

Edzettségi állapottól függően húzzuk fel nyugodtan a futócipőnket vagy a túrabakancsunkat, és szervezzünk egy-egy sportos napot – meg fogjuk látni, hogy a szervezetünk hálás lesz érte! Ha pedig tehetjük, ajándékozzuk meg magunkat egy hosszabb pihenéssel, gyógyfürdőzéssel.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés és torokfájás: így lehet rájönni, milyen betegség okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

torokfájás

Forrás: NaturMed
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához