Ezeket látta már?

Cukorbeteg? Sportprogramokkal várják a Népligetnél május 20-án!

cukorbetegség, diabétesz, sport, inzulin

Színes programokkal várják a legkisebbeket is a Népligetnél található FTC Sporttelepen.

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE – a Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott szervezője – május 20-án szombaton 10 órától, idén immár harmadik alkalommal rendezi meg a III. DiabKupa és Sportágbemutató eseményét a Népligetnél található FTC Sporttelepen. A rendezvényen bemutatkozik a Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság válogatottja, akik júniusban Lengyelországban képviselik majd hazánkat – ahol a covid óta először rendezik meg a megmérettetést. A szervezők játékos sportversenyekkel, edukatív sportolói előadásokkal, kispályás focibajnoksággal hívják fel a figyelmet a mozgás fontosságára. A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai a több éve tartó szoros szakmai együttműködés keretében ismét tanácsadással, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket.

Aktív élet cukorbetegséggel

Jelenleg hazánkban közel 1,5 millió felnőtt és 5 ezer gyermek él cukorbetegséggel. A DiabKupa Családi Sportnap lehetőséget teremt a diabéteszes gyermekek és családjaik számára, hogy egy játékos sportesemény keretében találkozzanak, tapasztalatokat cseréljenek és közösen mozogjanak. A program, illetve az, hogy ország különböző részein élő cukorbeteg gyerekek, fiatalok egy játékos sportesemény keretében találkozzanak sorstársakkal. A rendezvény célja emellett a testmozgás népszerűsítése, a sport jótékony hatásaira való figyelemfelhívás. Az esemény továbbá betekintést kíván nyújtani abba is, hogy a diabétesszel élő gyermekek és felnőttek a betegség megfelelő kezelése mellett teljes életet képesek élni.

Játékos sportversenyek, edukáció és tapasztalatcsere

Az eseményen a cukorbeteg gyermekek számára kispályás focibajnokság is megrendezésre kerül, melynek végén a legjobbakat több kategóriában is díjazzák. Lehetőség nyílik megtekinteni a Hevesi Tamás által vezetett többszörös EB-érmes felnőtt válogatott DiaEuro SE edzését, így a gyerekek és a szülők abba is betekintést nyerhetnek, hogy hova vezet a komolyan focizó cukorbeteg fiatalok útja. A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai tanácsadással és játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. A standoknál a látogatók találkozhatnak különböző civil szervezetek képviselőivel, többek között a MentaPRO Alapítvánnyal is. Több gyártó és forgalmazó is kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget és kóstolást kínálnak az érdeklődőknek. Az elmúlt évekhez hasonlóan – Nyíregyháza és a Bókay Klinika után – idén új gazdát keres a DiabKupa vándorserlege is, melyet az a diabéteszgondozó intézmény vihet el, ahonnan a legtöbb család vesz részt a programon.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Időskori cukorbetegség: megvan az "ellenszer", de kevesen élnek vele

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#inzulinrezisztencia

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához