Ezeket látta már?

Gyógyszer-automaták: az államtitkár szerint jó ötlet, a patikusok szerint nem

gyógyszer automata magyarország,

Az egészségügyi államtitkár a gyógyszer-automaták bevezetésével szeretné javítani a gyógyszerek elérhetőségét, de az ötlet patikusok között nem aratott sikert.

Takács Péter szerint az alapellátás mellett a patikai ügyeleteket is át kell szervezni, amihez szerinte rendhagyó megoldásokat is figyelembe kell venni. Az államtitkár úgy véli, hogy az alapellátási ügyeleteken van elegendő gyógyszer, és amennyiben szükséges, a többit receptre ki lehet váltani másnap reggel. A gyerekgyógyszerekkel viszont más a helyzet az államtitkár szerint - számolt be a Népszava a Magyar Gyógyszerészi Kamara pénteki mezőkövesdi vándorgyűlésén elhangzottak alapján.

Takács Péter hangsúlyozta a gyermekgyógyszerek éjszakai elérhetőségének fontosságát, amire a felvetése szerint az egyik megoldás a gyógyszertárak által üzemeltetett gyógyszer-automaták lehetnek. A Népszava szerint a bejelentésre a teremben ülők hangos morajjal válaszoltak. Az államtitkár szerint egy gyógyszerész éjszakai pótlékos fizetésénél olcsóbb lehet egy automata fenntartása.

A gyűlésen részt vett Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke is, aki szerint központi segítségre van ahhoz szükség, hogy a kis vidéki patikák ne zárjanak be.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

6 dolog, amiről sokan hazudnak az orvosuknak

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészségügyi adatok

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához