Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokaknál rosszulléttel indulhat a hét

nehézlégzés, időjárás, fronthatás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a szélsőségektől mentes nyári idő is tartogat panaszokat, és nem csak a fokozottan érzékenyeknek!

Nem kíméli a frontérzékenyeket a frontok sorozata, pedig már közeledik a nyár közepe! Nem jól indul a július a frontérzékenyeknek! A Meteo Klinika TV-n tájékoztat a meteogyógyász®!

Hétfőn a meleg idő mellett sokfelé fülledtté válik a levegő, ami az az érzékenyebbek szervezetét továbbra is megterhelheti. Nagyon gyakori ilyenkor a rosszullét!

Tovább tart a frontmentes idő, de tovább növekszik a fülledtség, ez pedig többeknél válthat ki humánmeteorológiai panaszokat. Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: ebben az esetben a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is tapasztalhat. Ha érintett, akkor ajánlott inkább zárt térben tartózkodnia, és kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán.

A zivatarok területén az asztmások állapota romolhat elsősorban, de egyesek a vihar előtt ok nélküli nyugtalanságot, izgatottságot is tapasztalhatnak.

A nyári időben elengedhetetlen a megnövelt folyadékfogyasztás. Fizikai aktivitástól függően napi 2-3 litert vegyen magához ivóvíz, tea vagy akár könnyű levesek formájában. A magas víztartalmú zöldségek is gyümölcsök is segítenek ebben, építse be őket a mindennapi étkezés rendjébe. A változékonyság több napig jellemző lesz, éppen ezért érdemes felkészítenie erre a szervezetét!

Pollen:

Továbbra is intenzívebb tüneteket okozó mennyiségben lesz jelen a sokaknak problémát okozó pázsitfűfélék virágpora. Ezen kívül továbbra is a csalánfélék és az útifű okozhatják a legtöbb panaszt, ezért amennyiben ezekre allergiás, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat, illetve a szeme is viszkethet, könnyezhet. Az említett növényekre allergiásoknak javasolt kerülni a gazos, elhanyagolt területeket, illetve a mezőket, réteket is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához