Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a melegedés mellett vasárnap ólmos fáradtságot és fejfájást is tapasztalhatunk

időjárás vasárnap fronthatás fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb melegedési hullám indul a frontérzékenyek bánatára!

Egy nap volt a fronthatás nélküli idő, vasárnap már változás kezdődik. A magasban zajló folyamatok határozzák meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Nem lesz tartós nyugalom a frontérzékenyeknek! A magasban már megint melegedés indul, és megérezzük!

Még frontmentes, de már nem fronthatás mentes időre számíthatunk.

Lent a talajon még a szép napos, csendes igazi téli idő uralkodik, amit nagyon érdemes kihasználnunk tartósabb, de nem túl megterhelő kültéri programokra. Ez segíti az immunrendszerünk és egész szervezetünk regenerálódását.

Ugyanakkor a magasban már megindul meleg levegő beáramlása, amit az erősebben frontérzékenyek már megérezhetnek. Vezető tünet lesz a fejfájás, de gyakori ingadozó vérnyomásra, szédüléses panaszokra, bizonytalanság érzetre, szokatlan fáradtságra és a gyulladásos folyamatok erősödésére számíthatunk. A következő napokban pedig már ismét frontossá válik az idő, és folytatódik a rendkívül változékony meteogyógyászati helyzet. Kövesse az eseményeket a Meteo Klinika szakszerű napi Frontértesítőjéből, erre itt ingyen feliratkozhat: www.meteoklinika.hu/frontjelentes.

Az állapota változásait pedig kövesse a Frontértesítőben minden nap megküldött Tünetnaplóban. Fontos, hogy felismerje meglévő időjárás-érzékenységét, azt hogy a visszatérő panaszait az időjárás okozhatja. Ebből ma már Ön is eredményesen meggyógyulhat a Meteo Klinikán: 06-1-296-0513.

Szabadtéri:

Csendes, napos, igazi téli időre számíthatunk, erős éjszakai fagyokkal. Ezt érdemes kihasználni tartós kültéri tartózkodásra is, a zártabb völgyek kivételével még a levegőtisztaság is megfelelő. Töltsünk minél több időt a szabadban, de ügyeljünk a réteges öltözködésre, mert az árnyékos helyeken nem érvényesül a napsütés hőérzet javító hatása.

Balesetveszély:

Nagyon hideg reggeli indulásra és a havas területeken még sokfelé síkos, jeges útszakaszokra kell számítanunk. Napközben jobbak lesznek a közlekedési feltételek, de az alacsonyan szembe sütő nap rendkívül zavaró lehet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához