Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn az ízületeinket gyötörheti meg az időjárás

ízületi fájdalom, front, időjárás, gyulladás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak kissé javul a helyzet, a panaszok a front mögött sem szűnnek meg!

Komolyan átalakul az időjárás, elbúcsúzhatunk a hosszúra nyúlt indián nyártól, és ez nem megy probléma nélkül! Teljesen más humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre kell átállnunk! Meteogyógyász® tanácsok ebben a videóban!

Hétfőn a hidegfront már elhagyja térségünket, délután nagyrészt frontmentesen alakul az idő. A hűvös nappalokon azonban a fokozott a megfázásveszély, és a hőérzet is alacsonyan alakul.

Még tart a front mögött érkező hideg levegő beáramlása. Reggel több helyen fagyhat, de napközben országszerte az ilyenkor szokásos átlag alatt alakul a hőmérséklet, és többfelé a szél is csökkenti majd a hőérzetet. A napsütés alapvetően kedvező, de a várható panaszokat ez sem szűnteti meg. Országszerte fokozódhatnak az ízületi panaszokkal élők tünetei, és ez egész nap jellemző lehet. Fontos, hogy a végtagokat folyamatosan tartsa melegen, védje a hideg, nyirkos levegőtől. Az előző napon érkezett hidegfront igénybe vette a szervezetét, legyengült, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje tovább a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket.

Fejfájást, ingerlékenységet is tapasztalhat a humánmeteorológiai tünetek között, különösen a délutáni órákban erősödhetnek fel ezek a tünetek.

Szabadtéri tevékenységek:

A napsütés sokat javíthat a hangulatán, érdemes egy sétát tennie a friss levegőn. Figyeljen arra, hogy öltözzön fel, mert nagyon könnyen megfázhat!

Légszennyezettség:

A szélvédett völgyekben a nyugalomba jutott levegőben a szállópor koncentrációja is megemelkedhet a reggeli órákban, különösen a nagyvárosok forgalmasabb csomópontjaiban, ha lehet, kerülje el ezeket a részeket.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggel sokszor derékfájástól szenved? Ez az oka!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

térdfájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához