Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerlékenyek, fáradékonyak lehetünk vasárnap

ingerlékenység, fáradtság, időjárás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kora nyárias idő beköszöntével, újfajta tünetek jöhetnek elő.

Durván köszöntött be a nyári idő, és ennek megváltozó következményeivel, sőt, komoly veszélyeivel mindenkinek kell számolnia. Az időjárás-érzékenyek pedig általában még fokozottabban is érintettek! Mit hoz a nyár? Erre készüljön! Ezeket feltétlenül tudnia kell, mondja a meteogyógyász®!

Vasárnap is frontmentes marad az idő, nyárias nap előtt állunk. A nagyon erős UV-sugárzás miatt nagy hangsúlyt kell fektetni a bőrvédelemre, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket.

A délutáni hőmérséklet tovább emelkedik, egyes helyeken árnyékban is megközelíti a 30 fokot. A melegedésnek ezzel nem lesz vége, így a következő napokban fokozatosan erősödő tünetekkel kell számolni!

Az egyre magasabb hőmérsékletű időben a melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, a több napja tartó terhelés miatt pedig kissé fokozódhatnak is. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A kávéfogyasztást most lehetőleg mérsékelje, például a rendszeres testmozgás is kiváló élénkítő - a kevésbé meleg órákban a szabadban is kocoghat, sétálhat; azonban a tűző napon kerülje a testmozgást.

UV:

A napos időszakokban a déli órákban erős UV-sugárzásra számíthatunk. Emiatt 11 és 15 óra között még a kevésbé érzékeny bőrűek se napozzanak közvetlenül a tűző napon! A kisgyerekek bőre fokozottan érzékeny, esetükben nagyon magas, legalább 50-es faktorszámú naptejet használjon. A szabadtéri tevékenységek során viseljen könnyű, természetes anyagból készült ruhadarabokat, amik alatt hűsölhet, nem fülled be a bőr. Fejét óvja szalmakalappal vagy más fejfedővel, és viseljen bevizsgált, UV-szűrős napszemüveget is!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához