Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi idő őket viselheti meg leginkább

magas vérnyomás, vérnyomásmérés, gyógyszeres kezelés, kontroll

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kezdődő kitavaszodás fogja a legtöbb panaszt okozni kedden és a folytatásban is!

A levegőben lévő kis koncentrációjú anyagok meghatározó jelentőségűek az egészségi állapotunkra. Most átmenetileg javul a kültéri levegőminőség, de a zárt terekben, ahol még többet is tartózkodunk, egészen más a helyzet! Elképesztő veszélyek a beltéri levegőben!

Szinte hihetetlen amit otthon belélegzünk, figyelmeztet nagyon komolyan a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden a fagyos reggelt követően gyorsan melegszik az idő, helyenként ismét 10 fok közeli délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Nem mindenki bírja ezt a változékonyságot! Frontmentes lesz az idő, de reggel erős fagy is lehet, a napos időben azonban délelőtt gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet. Ez az intenzív melegedés okozhat panaszokat, akár komolyabbakat is, ha fokozottan érzékeny!

Ha a napon belüli melegedésre fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása esetén. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést is kerülje, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott. Amennyiben kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzd, akkor szintén ajánlott arra készülnie hogy a panaszai erősödnek.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont már kifejezetten tavaszias hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szüksége, de reggel a sál és a sapka is elengedhetetlen. A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények.

Milyen idő lesz kedden?

Kedd reggel ismét több helyen indul párásan, ködösen a nap, majd a legtöbb napsütés északkeleten, míg kevesebb délnyugaton valószínű. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk lehet az északias szél. 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rendszeres köhögés: a ráknál is gyakoribb betegség jele lehet!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához