Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezeket a panaszokat hozza a csütörtök

orvosmeteorológia, fejfájás, front, alvászavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front mögötti helyzetnek is megvannak a maga jellemző tünetei!

A távozó front után mindenki azt várná, hogy ezzel megszűnnek a panaszok. Sajnos ez közel sem ilyen egyszerű, a szervezetünk reakciói sokkal összetettebben és időben alaposan elhúzódóan jelentkeznek.

Frontérzékenység a front után! A tapasztalható panaszokat magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön a kettősfront mögött még front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke, és újabb front sem érkezik. Kezdetben keleten még helyenként esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor ebben a változékony tavaszi időszakban fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A gyakori változékonyságban még akkor is tapasztalhat fejfájást, rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny.

Pollenhelyzet

Főleg a nyírfa, a fűz, a platán és a tölgy virágpor-koncentrációja emelkedhet meg, a délutáni órákban akár erősebb tünetek is jelentkezhetnek az allergiásoknál!

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben már csak néhol a Duna mentén, valamint a déli és a keleti határ mentén alakulhat ki kisebb zápor. A Dunántúl nyugati felén és keleten, északkeleten még élénk, utóbbi tájakon erős lehet az északias szél. Hajnalban 5-11, napközben 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tenziós fejfájás vagy migrén? Ekkor forduljon orvoshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához