Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz könnyű a szerda

orvosmeteorológia, front, fronthatás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hidegfronti és egyéb markáns panaszok megjelenésére kell számítani egész szerdán!

Ezt a drasztikus változást mindenki megérzi! Nem jó a nyaralóknak sem, de az igazi terhelést az időjárás-érzékenyek szenvedik el!

Fejfájás, görcsök! Frontérzékenyek nehéz napjára figyelmeztet a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás szerdán

Szerdán az előző napokhoz képet, de különösen a hétfőhöz képest már országosan markáns változásra számíthatunk, ez szinte bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket. Egészen a délutáni órákig hidegfronti hatás érvényesül. Egy nagyon megterhelő nap vár ránk, átmenetileg extrém terhelésre kell készülni a beáramló hideg levegő hatásaként!

A légköri helyzet nem csak a frontérzékenyeknél okozhat panaszokat, hanem másokat is megvisel. A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezete számára, különösen akkor, ha szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomáspanaszokkal küzd - ekkor nagy eséllyel tapasztalhat kellemetlen és egyben erős tüneteket. Többfokos, akár a 15 fokot is elérő lesz a lehűlés a nyári hőmérsékletekhez képest, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök - amennyiben az érintettek közé tartozik, mindenképpen kerülje a megerőltető tevékenységeket!

A fejfájás, főként a görcsös fejfájás nagyon gyakori lehet, emiatt egész nap csökkenhet a munkavégző- és teljesítőképessége.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán még többfelé kell készülni esőre, záporokra, főként a Dunától keletre zivatarokra is. Késő délután kezdhet nyugat felől határozottan csökkenni a felhőzet. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, zivatarok környezetében és a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. Országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 19 és 28 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Másodlagos magas vérnyomás - hormonprobléma is kiválthatja

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához