Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen terhelő hatások érhetik vasárnap

orvosmeteorológia, meteorológia, fronthatás, hidegfront, időjárásérzékenység, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint legtöbbünkné a tünetek most nem erősek, de előfordulhatnak kivételek.

Elképesztően bonyolult az időjárás és az emberi szervezet kapcsolata. A terhelő hatások fel sem sorolhatók, miközben az egyes emberek szervezete is más és más. Eredményesen kezelni csak a kivizsgált eseteket lehet.

Fronthatás táblázat: érdemes megfogadnia amit mond a meteogyógyász®!

Vasárnap országszerte nem érvényesül markáns fronthatás, de a május végi időben alvásproblémákat, emésztési panaszokat, illetve fáradékonyságot is tapasztalhat. Emiatt a hét utolsó napján is nehezebb lehet az ébredés, az említett tünetek a jövő hét folyamán is előfordulhatnak, erre kell készülni. Az alvásproblémák miatt fellépő koncentrálási nehézségek, illetve a fáradtság kissé zavarhatja a mindennapi tevékenységek elvégzése közben, de nem ez lesz a meghatározó.

Ha viszont ön nem fokozottan érzékeny, akkor kellemes komfortérzetre számíthat, a napsütés jótékonyan hat a hangulatára, kedélyállapotára.

Azonban ha nehezen tűri a nyárias meleget, akkor most előjöhetnek a megszokott problémái. Ebben az esetben enyhébb fejfájása jelentkezhet, illetve migrént is tapasztalhat, és fáradékonyabb lehet a megszokottnál. Próbáljon könnyebb ételeket fogyasztani, ezzel is kímélve az emésztőrendszerét.

UV-sugárzás

Annak ellenére, hogy nincsen hőség, az UV-sugárzás legmagasabb értéke 11 és 15 óra között a tartósabban napos tájakon eléri az erős, nagyon erős fokozatot, fokozódik a leégés veszélye. Hosszabb napon tartózkodás esetére (különösen a gyerekeknél) már magasabb faktorszámú naptejekre lesz szüksége, és használjon kalapot, jól takaró, de szellős ruhadarabokat is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 betegség, amin csak súlyosbítanak a frontok

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#UV-sugárzás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához