Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha eddig nem volt fáradt, szombaton az lesz

A krómhiány egyik tünete lehet a fáradékonyság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint front jellegű állapotot tapasztalhatnak többen, ezzel együtt a panaszok gyakorisága is növekszik.

Az időjárás-érzékenyek front jellegű tüneteket tapasztalhatnak magukon, illetve egyes tünetek az előző napokhoz képest fokozódhatnak. Ha ön is álmosságérzetet, a gyulladások erősödését vagy kedvetlenséget tapasztal, ön is érintett lehet.

Nézze meg a meteogyógyász® mai videós leleplezését arról, hogy miért szenvednek olyan sokan a frontmentes időben is:

Fronthatás szombaton

Szombaton nem érkezik markáns front, de a légköri helyzet a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél, illetve a felhősebb, szürkébb időre érzékenyeknél is okozhat humánmeteorológiai® panaszokat. Ez azt jelenti, hogy sokan lesznek olyanok, akiken lehangoltság, fásultság lehet úrrá!

Így ha erre a magassági melegedésre fokozottan érzékeny, akkor önnél is fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség. Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, próbáljon sokat pihenni! Ha vérnyomás-ingadozás gyötri, szintén a kímélő napi program javasolt. A fényszegény órákban ezek a tünetek intenzívebben léphetnek fel.

Reggel, illetve néhol napközben is továbbra is a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésre számítson, így ha erre hajlamos, akkor egész napos végtagfájdalmak kínozhatják. A szürke idő mentálisan is megviselheti, a hangulatát is ronthatja. Nem csoda, ha ilyenkor sokan kedvetlennek, letörtnek érzik magukat!

Szabadtéri tevékenység

A felhős idő ellenére nem lesz hideg, és most a hajnal is valamivel enyhébb az előző napokhoz képest. Reggel elkél a vastagabb öltözet, délután már kellemesebben alakul a hőérzet. Északon néhol a kisebb eső miatt elő kell venni az esernyőt, de nem ez lesz a jellemző.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához