Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hidegfront érkezik csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hidegfront csípős idő

Ismét változást hoz a frontérzékenyek számára az érkező hidegfront! – közli a Meteo Klinika.

Vége a frontmentes időnek, jön a hidegfront. Már kezdett a szervezetünk beállni, de most újabb változás.

Már éppen kezdett a szervezetünk beállni a hideg de viszonylag nyugalmas humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre. Most ennek egy érkező hidegfront vet véget, elsősorban a frontérzékenyek esetében.

Csütörtökön napközben még kitart a csendes, napos de csípős idő, legtovább a délnyugati országrészben. A napsütéses időszakokban lényegesen kedvezőbben alakul a hőérzetünk, ezen a gyenge, mérsékelt légmozgás sem fog jelentősen csökkenteni. Érdemes ezt az időszakot kihasználnunk, még tiszta a levegő, és a szervezetünknek jót tesz az 1-2 órás kint tartózkodás.

Északkelet felől viszont érkezik egy hidegfront, innét fokozatosan beborul az ég, és egyre erősebben megjelennek a hidegfronti tünetek. A front viszonylag gyors mozgással péntek reggelre már el is hagyja a déli határainkat. Hatása kombinálódik a továbbra is igen erős lehűléssel, gyakoribb fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra, keringési és légzési nehézségekre számíthatunk. Nő a rosszullétek és a görcsös panaszok száma. Fontos a réteges öltözködés, nagy a különbség a kora reggeli és a kora délutáni órák hőmérséklete között. Ajánlott a maszk viselés!

Szabadtéri programok

Csütörtökön inkább a nap első felében lesz kedvező az időjárás. Legtovább pedig a nyugati, délnyugati országrészben marad meg. Errefelé sok lesz a napsütés, ami nagyon sokat javít a hőérzetünkön. Itt nem lesz erős a légmozgás sem. Északkelet felől viszont az érkező hidegfront felhőzete érkezik fölénk, itt este már hószállingózás is lehet. Érdemes kihasználni a naposabb időszakokat. Továbbra is fontos a réteges öltözködés különösen a reggeli órákban.

Balesetveszély

Továbbra is viszonylag kedvezőek a közlekedési feltételek. Egyelőre nem várható csapadék és sokat süt a nap. A kora reggeli órákban továbbra is számítanunk kell az erős lefagyásokra, a hideg szélvédő bepárásodására és a nehéz indításra. Az érkező front hatása északkeletről érződni fog.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön derült lesz a délelőtt, majd délután észak felől megnövekszik a felhőzet, és északkeleten, keleten helyenként hószállingózás is előfordulhat. A nyugatias szél az ország középső harmadán napközben többfelé megélénkülhet. Reggel ismét erős fagyokra kell számítani, kora délután pedig 0, +4 ℃ mérhetünk. Hajnalban, reggel főként délen, délkeleten pára-, ködfoltok is kialakulhatnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megfázás és nátha ellen ezek a gyógynövények válhatnak be

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához