Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hirtelen a nyárba ugrunk szombaton és még az órát is át kell állítani

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász melegfront napsütés

Igen komoly terhelő hatásai vannak az extrém hőanomáliának – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Minden elképzelést felülmúl az időjárás. Júniusi hőmérsékletek várhatók napokon át. Igen komolyak a rendkívüli humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet meteogyógyászati következményei.

Meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n:

Sokan vannak, akik nem tudják élvezni ezt a példátlan, júniust idéző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

A rendkívül erős melegedés erős szelek formájában érkezik, és sokfelé a nyári hőmérsékleti határnak számító 25 C-fokot is több fokkal meghaladhatja a felmelegedés. Emellett vasárnapra virradóan az órát is előre kell állítanunk, egy órával kevesebbet alszunk, amelyek tovább fokozzák a terhelő hatások tüneti következményeit.

Erős fejfájásra és keringési panaszokra számíthatunk. Ingadozhat a vérnyomás, gyakoriak a rosszullétek, szédüléses panaszok, erősödnek a gyulladásos folyamatok. Ólmos fáradtság, bágyadtság, lehangoltság, gyakoribb szorongásos állapotok jelentkezhetnek. Romlik az alvásminőség.

Előnyös viszont a sok napsütés és a jó levegőminőség. Aki bírja töltsön minél több időt a szabadban, ez segíti a regenerálódást, erősíti az immunrendszert, és a D-vitamin természetes termelődését. A nagyon érzékeny bőrűek viszont már bőrvédelemre szorulnak, különösen a déli órákban.

Milyen idő lesz?

Szombaton napos-fátyolfelhős időben lesz részünk, esni sehol sem fog. Sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a délies szél. Reggel 6-14, délután 21-27 C-fokot mutathatnak a hőmérők, az Alföldön és a Dunántúl déli tájain lesz a legmelegebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Látászavar, émelygés, fejfájás: ebből veheti észre, ha ingadozik a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához