Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: olyan változás jön pénteken, amit alig tudunk majd követni!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo felmelegedés

Évszakváltó hatással jár ez az érkező melegfront a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Rendkívüli változások zajlanak a légkörben. A szervezetünk már szinte képtelen követni ezeket a hatásokat.

Valóságos évszakváltást hoz ez az érkező melegfront.

Szélsőséges ingadozás és rendkívüli hatások jellemzik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

A hidegfrontok után melegfront érkezik, ami gyökeres változást fog hozni a meteogyógyászati körülményekben. A frontot elszórtan záporok és helyenkénti szélerősödés kíséri de a fő hatás a beinduló erőteljes melegedés.

Ezt nagyon megszenvedik a különböző típusú fejfájásokkal élők, de erősen megszaporodnak a keringési jellegű panaszok is, vérnyomás és szívpanaszok jelentkezhetnek, sokan szédülnek vagy rosszullétekkel küzdenek. Igen gyakori az ólmos fáradtság, a figyelmetlenség. A kültéri programokkal legyünk óvatosak az erősen szennyezett területeken, különösen tartós, fokozott terheléssel járó programok esetén tájékozódjunk a térségi légszennyezettségről. A frontérzékenyeknek egyébként is ajánlott az erősebb terhelés kerülése!

Szabadtéri programok

Egyre jobbak a feltételek a kültéri programokhoz. Kedvező a szokatlanul magas hőmérséklet és a több órás napsütés. Csak kevés helyen kellemetlenkedhet egy-egy zápor vagy erősebb széllökés. Rosszul alakul viszont a légszennyezettségi helyzet, tartós szabadtéri tartózkodás az erős szennyezettségű területeken nem javasolható. A frontérzékenyeket érő erős terhelés is fontos tényező a szabadidős programok tervezéséhez.

Balesetveszély

Jelentősen javulnak a közlekedés fizikai feltételei. Elszórtan kell számítani záporok által átmenetileg síkossá váló útszakaszokra, esetleg erősebb széllökésekre. Reggel még előfordulnak jelentősebb fagyok. A melegfront viszont sok embert tesz bágyadtabbá, figyelmetlenebbé, lassítja a reflexeket.

Milyen idő lesz?

Pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csupán keleten egy összeáramlási vonal mentén lehet több felhő az égen és fordulhat elő néhol zápor, esetleg hózápor. Délután nyugaton is erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső előfordulhat. Többfelé szeles lesz az idő. Kora reggel -5 és +2, napközben 5 és 10 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhög és fáj a toroka? Így lehet rájönni, milyen betegség okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához